Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto47 poze în acest set

A 34-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” a debutat astăzi în municipiul Câmpulung Moldovenesc. La ediția de anul acesta participă nu mai puțin de 37 de formații și trupe din județul Suceava, Republica Moldova, Ucraina, Polonia și Ungaria. Ca în fiecare an, festivalul a debutat cu parada tuturor participanților. Parada a fost condusă pe tot traseul de la stadion și până în centrul municipiului de un grup de buciumași. Au urmat apoi crescătorii de câini ciobănești din Bucovina, cu zeci de superbe exemplare canine din această rasă. Printre aceștia s-a numărat și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, el participând la paradă alături de „Ursu”, câinele său ciobănesc de Bucovina, în vârstă de trei ani. În paradă au urmat apoi mai mulți gospodari călare pe superbii cai crescuți în satele de munte, dar și de mai multe trăsuri în care se aflau gospodari și copii îmbrăcați în costume populare. Au urmat apoi toate formațiile participante la festival, care pe tot traseul au cântat și au dansat, încântându-i pe toți cei prezenți cu frumoasele lor costume și obiceiuri populare din țările pe care le reprezintă.

În centrul municipiului, formațiile participate au fost așteptate inițial de primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură și mai mulți primari din zona de munte. Acestora li s-au alăturat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul Angelica Fădor, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.

După ce au prezentat un scurt moment artistic în fața oficialităților, trupele prezente la festival au jucat o imensă horă bucovineană pe platoul central al municipiului.

A urmat apoi deschiderea oficială a festivalului, în cadrul căreia primarul Mihăiță Negură le-a mulțumit tuturor pentru prezență și în mod special oficialităților din regiuna Cernăuți din Ucraina și celor din Polonia. Mihăiță Negură a ținut să sublinieze faptul că la ediția de anul acesta are loc și lansarea oficială a Stațiunii Turistice Bucovina printr-un târg de turism la care participă toate stațiunile de interes local și național din județ. „Astăzi avem o zi minunată la Câmpulung Moldovenesc prin participarea tuturor stațiunilor de interes local și național din județul Suceava care își vor prezenta în cadrul acestui important Festival Întâlniri Bucovinene oferta turistică a tuturor pensiunilor, hotelurilor sau pensiunilor agroturistice”, a spus Negură. El i-a mulțumit președintelui CJ Suceava pentru prezența la acest festival și pentru implicarea în organizarea Târgului de Turism.

Invitat să ia cuvântul, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că din punctul său de vedere, municipiul Câmpulung Moldovenesc, inima Bucovinei, devine până duminică, timp de trei zile, „o capitală culturală, o capitală a portului popular și a autenticului. Aș vrea să vă spun că anul acesta am luat hotărârea împreună cu domnul primar Negură pe care vreau să îl felicit în mod deosebit pentru că este un om gospodar, este un om care înțelege ce înseamnă valorile Bucovinei, să organizăm toate aceste evenimente aici”.

Prezentă la deschiderea oficială a festivalului, deputatul Angelica Fădor a spus, la rândul ei, că „mă bucur să fiu astăzi prezentă aici într-un loc frumos, deosebit, într-un loc în care s-au adunat bucovineni din țară și din afara ei. Bucovineni păstrători ai tradițiilor și obiceiurilor populare, bucovineni care au știut să transmită mai departe copiilor aceste tradiții și obiceiuri. Și le-au transmis că pentru bucovinenii știu că tradițiile și obiceiurile reprezintă o zestre sfântă, o zestre care nu trebuie sub nici o formă să o lăsăm deoparte”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava