Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat că Transgaz a reuşit să rezolve problema apărută în alimentarea cu gaz metan a municipiului Câmpulung Moldovenesc. Constantin Harasim a spus că în urma intervenţiilor echipelor Transgaz, în jurul orei 15:30 s-a reuşit deblocarea dopului de gheaţă care a obturat magistrala care alimenta municipiul Câmpulung Moldovenesc. Harasim a explicat că urmează ca în următoarele aproximativ două ore să fie efectuate lucrări de curăţare a magistralei de apă şi impurităţi, după care urmează umplerea ei cu gaz metan. În aceste condiţii este de aşteptat ca reluarea furnizării gazului metan în Câmpulung Moldovenesc să aibă loc în jurul orelor 17:00 – 18:00.

Prefectul a mai spus că după ce magistrala va fi alimentată cu gaz metan, operatorul local va începe verificarea a 560 de regulatoare de presiune amplasate în municipiu, operaţiune care ar putea să dureze circa patru ore. „Am solicitat anterior stabilirea unor priorităţi, cu cei care au mai mult de suferit din lipsa alimentării cu gaz metan, spitale, şcoli etc., iar reluarea furnizării se va face treptat, după referificarea şi reamorsarea regulatoarelor de presiune”, a explicat prefectul, care a spus că operatorul local care furnizează gazul metan către consumatori şi-a mobilizat toate forţele pentru ca operaţiunile de reverificare a regulatoarelor să dureze cât mai puţin.

Alimentarea cu gaz metan a municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost oprită de luni seara, când un dop de gheaţă a blocat magistrala în zona pârâului Izvorul Alb.

Redăm integral comunicatul de presă remis de Instituția Prefectului:

”Urmare a lucrărilor efectuate pentru remedierea avariei la magistrala de transport gaze naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, astăzi (20 ianuarie), în jurul orei 15:00, s-a reuşit dezgheţarea în totalitate a conductei. La faţa locului se execută în continuare lucrări de purjare, pentru evacuarea în totalitate a apei din interiorul conductei, în vederea preîntâmpinării unor situaţii similare.

Ulterior, într-un interval de până la 4 ore, urmează ca distribuitorul gazelor naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, să rearmeze cele 560 relee de presiune. Astfel etapizat, în această seară vor fi realimentaţi toţi consumatorii din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Pentru astăzi, 20 ianuarie, lucrările de remediere au vizat concentrarea forţelor pe dezgheţarea conductei şi pe realizarea unui bypass peste pârâul Izvorul Alb, pentru tronsonul îngheţat.

Pentru realizarea acestor lucrări au fost concentrate 8 echipe de specialişti de la SC Transgaz Mediaş, cu aproximativ 50 de oameni, sub conducerea directorului general adjunct al societăţii, cu utilaje grele şi aparatură. Trei echipaje de pompieri militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au asigurat apa pentru o autospecială de producere a aburului sub presiune. De asemenea, militarii au vizat dezgheţarea cu ajutorul a două aeroterme mari a utilajelor afectate de ger din punctele de lucru, temperaturile înregistrate fiind de -14 grade Celsius. Nu în ultimul rând, pompierii au asigurat măsurile PSI pe timpul lucrului cu foc deschis la magistrala de transport gaze naturale.
Se intenţionează ca, în cursul serii, să fie rebranşaţi consumatorii din Câmpulung Moldovenesc la reţeaua de gaze naturale.

Activitatea de astăzi a fost monitorizată la faţa locului de către prefectul judeţului, domnul Constantin Harasim, inspectorul şef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, şi de către conducerea Primăriei Câmpulung Moldovenesc, care a asigurat ceai cald şi gustări pentru tot personalul implicat în remedierea situaţiei”.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava

Câmpulungenii vor avea gaz metan începând din această seară, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava