Sportivii suceveni au dat din nou măsura talentului lor la Campionatele Europene de Canotaj pentru tineret. România s-a clasat pe primul loc la competiția desfășurată la Kruszwica (Polonia), acolo unde „tricolorii” au cucerit cinci medalii de aur și alte cinci de argint.

Printre protagoniști s-au aflat mai mulți canotori suceveni. Florin Arteni-Fîntânaru (CSM Suceava) a devenit campion european de tineret cu echipajul de patru rame masculin.

„Îl felicit pe Florin care este un exemplu pentru tinerii de la clubul nostru. Avem mai mulți sportive de perspsectivă și sperăm să fim sprijiniți și mai mult de autoritățile locale”, a declarat Ioan Despa, antrenor la CSM Suceava.

Alți patru suceveni au ieșit campioni europeni în Polonia, este vorba de Ştefan Berariu, cu aceiași barcă de patru rame și de Larisa Elena Roșu, Magdalena Rusu și Maria Tivodariu, ultimele cucerind aurul continental cu echipajul feminin de 8+1.

Cu medalii de argint s-au întors și sucevenii Alexandru Ciobîcă și Florin Lehaci (dublu rame masculin), Alexandru Gherasim (8+1 masculin), precum și Andrei Mândrilă (4+1 și 8+1).

“Performanță extraordinară a canotorilor români, așa cum ne-au obișnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câștigate 10 medalii, dintre care 5 de aur și 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă și determinarea de care au dat dovadă! De asemenea, pe antrenori și întreaga echipă a Federației Române de Canotaj! Așteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen, din 9-10 octombrie”, a declarat președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava