Concert pascal
MOPAN Suceava

Canotorii suceveni au contribuit din plin la toate cele șase medalii, cinci de aur și una de argint, cucerite de echipajele României la Campionatele Europene de la Bled (Slovenia).

Sucevencele Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Roxana Anghel au devenit duble campioane europene în probele în care au concurat, la fel ca și Ionela Cozmiuc și Ancuța Bodnar care au cucerit aurul la schif simplu – categorie ușoară, respectiv dublu vâsle. Medalia de argint a fost adusă echipajul masculin de 8+1, format, cu excepția cârmaciului, exclusiv din suceveni.

Suceveanca Ionela Cozmiuc a devenit campioană europeană în proba de schif simplu, categorie ușoară, după ce a recuperat formidabil după primii 500 de metri ai cursei și a devansat-o cu mai bine de două secunde pe grecoaica Evangelia Anastasiadou.

În proba de dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuța Bodnar a cucerit aurul alături de botoșăneanca Simona Radiș, după ce au depășit echipajul lituanian.

În cursa de dublu rame, o altă suceveancă, Roxana Anghel a ieșit campioană europeană, alături de Ioana Vrânceanu, după ce au depășit barca Olandei.

Maria Tivodariu și Magdena Rusu au devenit campioane europene în proba de patru rame feminin, cele două obținând un alt aur continental cu barca de 8+1 a României, în care s-a regăsit și Roxana Anghel.

Medalia de argint a fost adusă de echipajul masculin de 8+1, format, cu excepția cârmaciului, exclusiv din suceveni: Mihăiţă Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu și Florin Lehaci.

România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, s-a clasat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (5-3-2). Olanda a ocupat locul al treilea (2-5-4).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava