MOPAN Suceava

Sucevenii cu handicap pot solicita Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului cardul european pentru dizabilitate. Pînă acum, 70 de persoane au depus cereri. Acest card este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în mai multe state membre ale Uniunii Europene.

Este vorba de statele participante la proiectul Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa: Romania, Italia, Cipru, Malta, Slovenia, Estonia, Finlanda și Belgia. Cardul European pentru Dizabilitate va permite recunoașterea reciprocă a drepturilor persoanelor cu dizabilități în statele membre participante. Titularii de card care călătoresc în alte state vor avea acces, în aceleași condiții ca și cetățenii cu dizabilități ai statului respectiv, la anumite drepturi, permițând astfel un tratament egal și facilitând mobilitatea în spațiul European.

Potrivit DGASPC Suceava, persoanele care pot beneficia de card sunt: copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia pentru Protecția Copilului Suceava; persoane adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Suceava sau a deciziei eliberate de Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Cardul se eliberează la cerere, este nominal și netransmisibil, și are termen de valabilitate până în anul 2020. Pînă acum, la DGASPC Suceava au fost primite 70 de cereri. În județul nostru sunt în plată, la 30 octombrie 2016, 20721 persoane cu dizabilități, minori și adulți.

Persoanele care doresc mai multe informații cu privire cardul european de dizabilitate, pot accesa următoarele site-uri: www.carddizabilitate.gov.ro, în secțiunea Întrebări frecvente sau carddizabilitate@anpd.gov.ro. DGASPC Suceava a postat pe site-ul instituției http://www.dpcsv.ro/ro/info/formulare/,

formularul de cerere care poate fi completată de către persoana în cauză sau reprezentantul legal al acesteia, urmând ca cererile să fie depuse la cam. 25 (Eliberare legitimații călătorie). Pentru informații cu privire la ridicarea cardurilor, beneficiarii pot suna la tel. 0230/520172, interior 184.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava