Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe 24 martie, de la ora 19:30, Centrul Ceh va sta de vorbă cu Michal Medek¸ cercetaș și iubitor al drumețiilor montane, care a călătorit în 2019 din Cehia până în România prin Munții Carpați. El a fost inspirat de alții și, la rândul său, poate fi o sursă de cunoștințe și un imbold pentru cei care vor să-i urmeze calea.

Când vine vorba de România, mulți cehi au propria percepție asupra țării. Cert e că mulți vizitează România din dorința de a se a bucura de peisaj, iar Michal Medek este în asentiment cu ei, deși relația sa cu Munții Carpați e ceva mai specială: revine la ei din anii ’90, ca cercetaș sau simplu călător.

În vara lui 2019, și-a adunat toate cunoștințele în bagaj și a traversat Carpații în 74 de zile. A început din sud-estul Cehiei, a străbătut Slovacia, Ucraina și o mare parte din Carpații românești. Călătoria sa a luat sfârșit în Munții Locvei, lângă Dunăre și Coronini, parcurgând în total 2200 de kilometri. Interesul lui Michal nu e doar turistic, ci și educativ: are propriul website (https://www.transcarpathian.org/), iar recent a editat traducerea în engleză a cărții „Carpathian Games” de Miloslav Nevrlý (https://www.carpathiangames.org/).

Discuția cu Michal Medek va fi în limba engleză, transmisă live pe pagina de Facebook a Centrului Ceh. Vom discuta despre ce l-a adus în munții românești în anii ’90, cum a fost experiența sa de-a lungul timpului și ce l-a făcut să revină, sau dacă s-au schimbat în vreun fel Munții Carpați de-a lungul anilor. De asemenea, vom afla cum i-a venit ideea marii sale călătorii, cum s-a pregătit pentru aceasta, prin ce peripeții a trecut și ce oameni a întâlnit.

Eveniment Facebook

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava