Concert pascal
MOPAN Suceava

Românii sunt fani covoare și, dacă înainte, erau la modă covoarele persane, care se găseau greu și era o adevărată sărbătoare în casă când acestea erau inaugurate, acum găsim covoare peste tot, toate culorile și modelele, pentru toate bugetele. Recunoaștem, ne plac covoarele ieftine, care să arate bine, dar pe care să nu dăm o căruță de bani. Cum putem să avem grijă de ele astfel încât să nu se deterioreze rapid? Povestim astăzi despre cum să ne curățăm covorul pentru ca el să arate “ca nou” pentru mult timp.

Curățarea unui covor nu este o sarcină simplă și trebuie să țineți cont de caracteristicile acestuia atunci când vreți să îl curățați. Există covoare ieftine cu peri scurți și cu peri lungi, precum și covoare ieftine din fibre sintetice și naturale. Fiecare tip de covor necesită o îngrijire specială în ceea ce privește lungimea firului și materialul din care este confecționat, pentru a preveni deteriorarea și a prelungi durata de viață a acestuia.

Covoare ieftine: peri scurți sau lungi?

Prima dificultate atunci când vă decideți să spălați un covor este să găsiți o modalitate de a menține fibrele curate pe toată lungimea lor. În cazul covoarelor cu peri lungi, sarcina este mai delicată și necesită mai mult timp, deoarece volumul de material care trebuie curățat este pur și simplu mai mare, ca să nu mai vorbim de riscul de noduri sau de scame, care este mai puțin problematic în cazul covoarelor cu peri scurți.

 

Covoare ieftine: fibre sintetice sau naturale?

Un alt aspect care trebuie luat în considerare atunci când vă curățați covoarele este materialul din care sunt făcute fibrele covoarelor. Detergenții nepotriviți ar putea deteriora fibrele covoarelor dumneavoastră, făcându-le fragile sau aspre, după caz, și nu mai există cale de întoarcere. Alegeți întotdeauna detergenții recomandați pentru fiecare țesătură în parte.

Alegerea materialelor folosite pentru fabricarea covoarelor determină caracteristicile acestora. De exemplu, fibrele naturale sunt mai sensibile la pete, în timp ce fibrele sintetice sunt mai rezistente. În mod similar, fibrele sintetice rețin mai puțină umiditate și, prin urmare, se usucă mai repede decât cele naturale. Covoarele din fibre naturale sunt, de asemenea, apreciate pentru moliciunea lor și pentru lipsa electricității statice.

 

Curățare ocazională sau recondiționare pentru aceste covoare ieftine?

Pentru a prelungi durata de viață a covoarelor dumneavoastră, este important să le păstrați cât mai curate posibil. Întreținerea de bază, dar regulată, este o condiție prealabilă pentru longevitatea covoarelor. Cu toate acestea, după o anumită perioadă de timp, o curățare temeinică va fi inevitabilă și va face covoarele să arate din nou ca și cum ar fi noi.

Indiferent de materialul din care sunt confecționate covoarele dumneavoastră, aspirarea lor este esențială. Pentru acele covoare ieftine cu peri lungi vă recomandăm să folosiți un aspirator puternic cu cap rotativ – așa ele sunt și periate, și aspirate, în același timp.

Pentru petele mici de zi cu zi, se poate aplica o spumă de curățare pentru a le îndepărta, fără a fi nevoie de o spălare completă. Timpul în care acționează este variabil, de la produs la produs, așa că citiți cu atenție recomandările producătorului.

Petele sunt și ele diferite și pot fi tratate în diferite moduri, în funcție de caracteristicile sale. Ce material a produs pata? Materie organică? Unsoare? Nu este grasă? Pata a avut timp să se usuce? Pata trebuie curățată la rece? Covorul tolerează toți detergenții? Sunt atât de multe întrebări la care trebuie să răspundeți pentru a vă asigura că vă curățați covorul cât mai eficient și mai delicat posibil. Dacă petele nu ies cu produsele de curățare pe care le aveți la dispoziție, cel mai bine e să cereți ajutor de la specialiști, care nu e o opțiune chiar ieftină, dar doar așa puteți să aveți un covor perfect curățat.

Totodată, să nu uităm că, de foarte multe ori, cauza alergiilor și a problemelor respiratorii sunt acarienii, acei mici paraziți care se refugiază adânc în fibrele covoarelor, mochetelor, țesăturilor și lenjeriei de casă. În timp ce ștergerea prafului de pe covoare (de preferință în aer liber) este un pas necesar în lupta împotriva acarienilor, pentru a scăpa de ei pe termen lung este nevoie de tratamente atât în profunzime, cât și regulate.

Cât de des vă curățați covoarele? Iată de ce e important, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava