Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul Județean Suceava a transmis că în data de 13 octombrie o echipă formată din medici urgentiști, cardiolog, cardiolog intervenționist, medic ATI, au diagnosticat și tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânără de 22 de ani. Aceasta s-a prezentat in UPU pentru o durere toracică anterioară intensă, greață și vărsături având modificări specifice pe electrocardiogramă dar fără factori de risc .

” Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte ( origine înaltă) dar bineînțeles trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără  pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz tot la o tânără de 29 de ani dar care avea un factor de risc major – era mare fumatoare”, a declarat dr Paul Turcoman medic cardiolog intervenționist.

El a spus că în general, cazuri cu aceleași manifestări la vârste atât de tinere și fără factori de risc, se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită. “În această situație experiența medicilor de la SCJU SV a condus la punerea unui diagnostic corect și o intervenție promptă din partea echipei de cardiologie intervențională”, a se arată într-un comunicat de presă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava