Concert pascal
MOPAN Suceava

Legendarul Kirk Douglas a fost la un pas să joace în pelicula românească ”Dacii”.  În 1966, acesta venea în România pentru a lua ”pulsul” filmului, o coproducție româno-franceză la care lucra Sergiu Nicolaescu. Cu această ocazie, Kirk Douglas se întâlnea cu Amza Pellea și Mircea Albulescu, scrie adevărul.ro.

Kirk Douglas ajunsese la București să vadă în ce condiții putea să apară în pelicula „Dacii”, regizată de Sergiu Nicolaescu. La venirea sa la București, Kirk Douglas era o supervedetă de cel puțin 20 de ani.

În 1966, pe platourile de la Buftea, se filma coproducția româno-franceză “Dacii”. „Dacii reprezintă pentru tata un început de drum. Este primul rol principal într-un film istoric. Ştiu despre filmări că au fost grele şi obositoare, dar că el era foarte entuziasmat şi bucuros că a fost distribuit”, a spus actrița Oana Pellea. “Dacii” a atras şi atenţia actorilor de la Hollywood. Kirk Douglas a fost interesat să joace în filmul românesc, aşa că a venit în România la Platourile Buftea”, a spus Oana Pellea, conform sursei citate.

Kirk Douglas nu a mai jucat, însă, în nicio producție românească fiind implicat în prea multe proiecte peste ocean. „Întâlnirea cu Kirk Douglas la Buftea a fost emoţionantă pentru echipa română. Ştiu că Amza a fost foarte amuzat că agentul actorului american a impus ca la fotografia de grup cu actorii români Kirk Douglas, care era mai scund decât Amza, să stea pe un mic scăunel ca să pară de aceeaşi înălţime”, a adăugat Oana Pellea, conform sursei citate. Marele actor a fost întâmpinat de către Sergiu Nicolaescu, Mircea Drăgan și Ion Popescu-Gopo.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-internationale/ce-actor-legendar-a-venit-in-romania-a-fost-2356032.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava