Concert pascal
MOPAN Suceava

Povestea lui Mateiu Caragiale, cunoscut ca fiind copilul din flori al marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, este una fascinantă. Născut la 25 martie 1885 în București, Mateiu a fost extrem de pasionat de genealogie, aceasta jucând un rol semnificativ în viața lui, notează click.ro.

Încă din adolescență, Mateiu și-a manifestat interesul pentru descoperirea strămoșilor săi, pe care îi credea aristocrați. Această căutare a originilor a devenit o constantă în viața lui, care s-a manifestat și mai pregnant odată cu înaintarea în vârstă, scriu cei de la Adevărul.

După o perioadă de studii la Berlin, Mateiu Caragiale s-a dedicat pasiunilor sale, iar genealogia a devenit o adevărată obsesie. În ciuda prestigiului și talentului tatălui său, Ion Luca Caragiale, Mateiu nu a urmat aceeași cale artistică, ci a ales să se dedice cercetării trecutului său.

O serie de întâmplări și evenimente au conturat imaginea excentrică a lui Mateiu Caragiale în conștiința publică. Pasiunea sa pentru heraldică și pentru genealogie a fost însoțită de gesturi și comportamente care i-au conferit o aură aparte. De la fabricarea unui act de naștere în care figura tatăl său ca fiind o personalitate publică, până la ridicarea unui steag nobiliar la moșie și purtarea unei „rochii princiare”, Mateiu a fost înconjurat de un aer de mister și extravaganta, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citește mai multe pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/ce-spun-cei-care-l-au-cunoscut-pe-copilul-din-2350073.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava