Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Pompierii militari ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Drăgoiești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o locuință din localitatea Drăgoiești, informează ISU Suceava. Până la sosirea echipajelor, plutonierul adjutant Adrian Cucu, aflat în timpul liber, a intervenit cu promptitudine și a reușit să localizeze incendiul. Cu ajutorul unor mijloace de primă intervenție și cu sprijinul unor cetățeni, pompierul militar a reușit să îndepărteze pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga casă de locuit. Din cauza jarului și al scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat, au ars materialele combustibile din apropiere, dar și aproximativ doi metri pătrați din planșeul dintre parter și podul locuinței.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar casa de locuit, cu bunurile aferente, a fost salvată.

Text dedicat pompierului erou scris de USU Suceava:

”Era aproape de miezul zilei, când Adrian a văzut fumul dens ieșind din podul unei case. Pompier cu state vechi, nu a stat prea mult pe gânduri. A sunat la 112, anunțând evenimentul, apoi și-a luat două-trei scule, a mobilizat câțiva vecini și a urcat în podul locuinței.

Flăcările începuseră să cuprindă grinzile din lemn și să se răspândească peste tot în podul plin de materiale combustibile. Adrian a observat sursa flăcărilor și a început să desfacă tot în jurul coșului de fum. Un târnăcop, o rangă și câteva găleți cu apă, aduse de ajutoare, i-au fost de ajuns să potolească pârjolul și să îndepărteze pericolul care era pe cale să mistuie întreaga casă…Când au sosit autospecialele colegilor de la Detașamentul Suceava, situația era deja sub control… Datorită lui…Chiar dacă misiunea lui Adrian  pare simplă, descrisă în câteva fraze, doar experiența de peste 18 ani de zile i-a permis să acționeze ca la carte și să nu lase nicio șansă focului de a se extinde.  Un camarad de nădejde, care chiar și în timpul liber s-a dovedit a fi omul potrivit, la locul potrivit…

Felicitări, Adrian! Suntem mândri de tine!

Fotografia îl surprinde pe plutonierul adjutant ADRIAN CUCU la una dintre numeroasele misiuni la care a participat militarul, în cele aproape două decenii de când se află în slujba aproapelui.

Foto și text: ISU Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava