Concert pascal
MOPAN Suceava

A început cea de-a XXIV-a ediție a Zilelor Culturii Polone – cel mai mare eveniment anual al Uniunii Polonezilor din România. În cadrul acestora are loc simpozionul internațional dedicat legăturilor istorice și culturale polono-române, întâlniri care promovează cele mai noi editări dedicate relațiilor polono-române, evenimente, dar și o zi petrecută în mijlocul comunității poloneze din România în timpul zilei roadelor.

”După trei ani de pauză, în sfârșit am putut să ne întoarcem la tradiționala întâlnire „față în față”. La ora 9:00, în sala de conferință a hotelului Best Western Bucovina din Gura Humorului a început simpozionul care anul acesta este intitulat „Trecutul și prezentul relațiilor polono-române”, a declarat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.

La deschiderea Zilelor Culturii Polone au participat: directorul adjunct al Departamentului de Colaborare cu Diaspora Poloneză și Polonezii din Străinătate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Zbigniew Ciosek, directorul executiv pentru gestionarea programelor din cadrul Asociației „Wspólnota Polska”, Zenka Bańkowska, subsecretarul de stat la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Doina Iacoban, inspectorul școlar general adjunct, Petru Crăciun, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ioan Ursaciuc, precum și gazda evenimentului, președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher. Alături de noi a fost și capelanul polonezilor din dieceza de Iași, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec.

”Dorim să mulțumim Ambasadei Republicii Polone din România și Institutului Polonez din București pentru colaborarea în organizarea Zilelor Culturii Polone”, a transmis Longher.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava