Concert pascal
MOPAN Suceava

Societatea Ornitologică Română (SOR) deschide înscrierile pentru cea de-a opta ediție a celui mai important program de educație pentru natură: Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura. Din 18 septembrie până pe 20 octombrie, profesorii pot înscrie școlile, grădinițele și palatele copiilor în programul SOR. Ne propunem să inspirăm generațiile viitoare să trateze natura mai bine decât o facem noi astăzi.

Proiectul Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura este conceput în așa fel încât orice cadru didactic, indiferent de specializare, să poată participa împreună cu elevii la program. Profesorii au la dispoziție Ghidul activităților, care cuprinde toate informațiile importante pentru derularea corectă a acestora, iar Regulamentul și Formularul de înscriere pot fi găsite pe site-ul SOR, aici.

Programul propune activități simple în aer liber prin care copiii pot contribui la sprijinirea naturii urbane: amplasarea unui cuib artificial pentru păsări, amenajarea unor refugii pentru șopârle și arici, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări sau diferite forme pe geamuri pentru a le face vizibile pentru zburătoare, realizarea unui hotel de insecte, colectarea selectivă a deșeurilor etc. Proiectul include și activități derulate în sălile de clase precum:  concursuri de desenat păsări, participarea la Olimpiada Speciilor, concurs online de recunoaștere a speciilor, care s-a dovedit a fi la edițiile precedente una dintre activitățile foarte apreciate de copii.

Din 18 septembrie până pe 20 octombrie, profesorii pot înscrie școlile, grădinițele și palatele copiilor în programul SOR de educație pentru natură. Este nevoie doar să completeze formularul online. Înscrierea și participarea sunt gratuite, la fel și accesul la materialele educative realizate de colegii noștri biologi, plus accesul într-o comunitate online inspirațională.

„Înțelegem importanța apropierii de natură încă de la o vârstă fragedă și ne dorim să sprijinim acest proces. Misiunea noastră este să ajungem la cât mai mulți copii din România și să contribuim la formarea generațiilor viitoare care să dețină cunoștințe despre natură, despre specii și habitatul lor, precum și despre complexele relații ce se formează între ele. Programul este deschis tuturor profesorilor, educatorilor și coordonatorilor din mediul urban și rural care doresc să implice activ elevii în cunoașterea și protejarea mediului înconjurător”, a declarat coordonatorul programului, Kinga Cîmpan.

Activitățile proiectului se derulează pe durata întregului an școlar, iar la final profesorii raportează acțiunile realizate prin completarea unui formular specific. Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum cinci activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului. După 5 ani consecutivi de participare și raportări corecte, școlile primesc un panou cu cele mai întâlnite specii de păsări, insecte, mamifere, amfibieni și reptile din localități și metode prin care le pot ajuta.

În cel de-al VII – lea an, peste 70.000 de copii au devenit prietenoși cu natura, am implicat în activități peste 3.100 de cadre didactice și peste 800 de instituții de învățământ: școli, grădinițe și palate ale copiilor.

***

Despre Societatea Ornitologică Română

Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor și a habitatelor din România și, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generațiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava