Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci tineri din Suceava şi Şcheia, membri ai unei grupări care a comis mai multe acte de violenţă, au fost ridicaţi vinei de poliţiştii suceveni în cadrul unei acţiuni de apmploare. De precizat că în dimineaţa zilei de vineri, 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava efectuează 5 percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Suceava şi Şcheia.


Cercetările în acest caz au fost începute după ce în data de 25 iulie a.c., în jurul orei 4:30, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată de personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean Suceava – UPU, despre faptul că la această unitate medicală a fost adus un bărbat de 33 ani, din localitate, în stare inconştienţă, posibil victima unei agresiuni.
Din primele verificări efectuate a rezultat că cel în cauză a fost găsit de către doi prieteni, căzut în stare de inconştienţă pe o alee pietonală din parcul central al municipiului Suceava, posibil victima unei agresiuni.
Victima a fost examinată medico legal, prezentând contuzii cu echimoze, hematoame, plăgi contuze, fractură piramidă nazală şi masiv facial, leziuni ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente. Leziunile au necesitat pentru vindecare 30 zile îngrijiri medicale.


Din verificările efectuate a rezultat faptul că în noaptea de 24 spre 25 iulie a.c., victima a avut un conflict în zona parcului central cu un grup de tineri aceştia luându-l la bătaie.
După cele întâmplate, Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au preluat cauza şi au desfăşurat activităţi investigative complexe în vederea identificării autorilor şi asigurării materialului probator.
„Din investigaţiile efectuate, a rezultat faptul că 5 tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani din municipiul Suceava şi comuna Şcheia, bănuiţi şi de săvârşirea unor alte fapte penale au încercat prin afişarea unui comportament violent să inducă în cercurile frecventate idea unui grup dominant. În acest sens, inclusiv în seara de 24 spre 25 iulie 2015, unii din membrii grupului au mers într-un club din municipiul Suceava, intrând în conflict cu un alt tânăr de 33 de ani”, se arastă într-un comunicat al IPJ Suceava.


Ulterior, la ieşirea din clubul respectiv, cei cinci l-au blocat pe tânărul de 33 de ani cu două autoturisme. Victima a încercat să fugă pentru a scăpa, însă a fost ajunsă de cei cinci în parcul central din Suceava, fiind lovită în mod repetat cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente.
Cercetările au fost continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,loviri sau alte violenţe”, însă, având în vedere indignarea publică provocată de comportamentul violent al celor cinci, urmărirea penală a fost extinsă şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,tulburarea ordinii şi liniştii publice”.


„În vederea identificării şi audierii persoanelor, pentru asigurarea materialului probator în vederea soluţionării cauzei, astăzi, 20 de poliţişti judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, au executat 5 percheziţii domiciliare, fiind emise mandate de aducere pe numele agresorilor. Aceştia au fost conduşi la sediul IPJ Suceava, la această oră aflându-se în custodia poliţiştilor pentru audieri, urmând a fi prezentaţi unităţii de parchet şi instanţei cu propunere de instituire a măsurilor preventive”, se precizează în comunicatul Poliţiei Suceava. Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi mai multe bunuri cu valoare probatorie în cauză.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a se dispune procedural.

Cinci bătăuşi din Suceava şi Şcheia au fost ridicaţi de poliţişti (FOTO), 9.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava