Concert pascal
MOPAN Suceava

Într-o declaraţie politică susţinută în Parlamentul României, deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a tras un semnal de alarmă faţă de situaţia în care se află municipiul Rădăuţi, şi în acelaşi timp a solicitat sprijinul colegilor pentru a susţine demersurile parlamentarilor suceveni pentru deblocarea acestui oraş. Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat faptul că la Rădăuţi, Statul român nu îşi mai exercită obligaţiile înscrise în Constituţie faţă de oamenii de care trebuie să aibă grijă. Ardeleanu a precizat că municipiul Rădăuți, considerat localitate de referință pentru Bucovina, „păstrătoare a tradițiilor strămoșești, locuită de oameni harnici și ambițioși”, a devenit, din punct de vedere administrativ, un caz unic în România. Ea a amintit de faptul că Rădăuţiul a rămas fără primar din luna iunie a acestui an, de faptul că municipiul nu mai are nici Consiliu Local, care a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească, dar şi că în prezent, funcţia publică de conducere vacantă de secretar al municipiului Rădăuţi a fost ocupată temporar prin detaşare.
„Ca urmare a acestei situații de fapt, autoritatea administraţiei publice locale se confruntă cu blocaje majore privind îndeplinirea condiţiilor legale necesare validării deciziilor care să asigure rezolvarea problemelor municipiului Rădăuţi: autorizaţiile de construire, demolare, renovare se semnează de către primar, modificarea raporturilor de serviciu sau contractelor de muncă, salarizarea, acordarea tranşelor de vechime, asigurarea venitului minim garantat prin acordarea ajutorului social lunar, încadrarea asistentului personal al persoanei cu handicap, constituirea unor comisii necesare desfăşurării activităţii curente etc. se realizează prin dispoziţie a primarului, autoritate inexistentă în acest moment în Rădăuți. Cetăţenii acestui municipiu solicită ca instituţiile statului să identifice soluţii concrete de deblocare a acestei situaţii”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Ardeleanu a amintit că a participat recent, alături de o parte din parlamentarii județului Suceava, la o întâlnire organizată de Prefectură, în vederea identificării soluțiilor necesare a fi implementate de urgență la nivel guvernamental, legislativ și administrativ, astfel încât rădăuţenii să poată beneficia, din nou, de o viață normală în orașul în care trăiesc.

Ardeleanu a declarat că în luna august, Prefectura a fost înștiințată de către Ministerul Afacerilor Interne că propunerile privind completarea art. 132 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale au fost înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru analiză și decizie. „În aceeași ordine de idei, se impune rectificarea bugetului UAT-ului pentru anul 2015 în vederea cuprinderii sumelor necesare achitării hotărârilor judecătoreşti şi plata salariilor pentru personalul din învăţământ, salariile pentru spitalul municipal, începând cu luna octombrie 2015 şi pentru plata salariilor angajaţilor proprii, care se aprobă de Consiliul local, dizolvat la momentul actual în municipiul Rădăuți. O altă problemă de maximă urgență o reprezintă deblocarea tuturor proiectelor de investiţii ce se derulează la nivelul municipiului Rădăuţi”, a mai declarat Ardeleanu. Ea le-a transmis colegilor din Parlament că o situație precum cea de la Rădăuţi are nevoie de o soluție clară din partea Guvernului României. „Mă adresez Dumneavoastră pentru a vă informa cu ceea ce se întâmplă într-un loc minunat al Bucovinei devenit, dintr-o dată, un <no man’s land>, în care Statul român nu își mai exercită obligațiile înscrise în Constituție față de oamenii de care trebuie să aibă grijă”, a spus deputatul liberal. Ardeleanu le-a adresat rugămintea colegilor să susţină demersurile pe care parlamentarii suceveni le întreprind în vederea deblocării administrative a municipiului Rădăuți, precizând că în acest caz este nevoie de implementarea unei soluții constituționale și incontestabile care, de această dată, să meargă până la rezolvarea problemei din Rădăuţi.

Ardeleanu: Statul român nu își mai exercită la Rădăuţi obligațiile față de cetăţeni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava