Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucra ca profesoară de limba română ca să asigure un venit constant în casă, poezii mai scria din când şi când, dar lupta ca o leoaică ori de câte ori era vorba de operele lui Bacovia. Este vorba despre Agatha, soția lui George Bacovia. Cei doi au fost la început prieteni, apoi au început să se iubească nebunește, notează click.ro.

George Bacovia a fost un copil bolnăvicios, iar acest lucru a influențat definitiv dezvoltarea și percepția sa despre viață. La maturitate, poetul simbolist a fost o fire pesimistă, melancolică, acest lucru putând fi observat cu ușurință în poeziile sale. Viața socială reprezenta un chin pentru el și se ferea pe cât posibil de oameni. Surprinzător, însă a reușit să-și găsească dragostea atunci când se aștepta mai puțin.

Viața lui George Bacovia a fost una dificilă, acesta având, de-a lungul timpului, mai multe meserii şi abia în jurul vârstei de 30 de ani a înţeles că îi este menit să fie poet. Scriitorul a reușit cumva să o cucerească pe Agatha Grigorescu, o femeie mai tânără cu 14 ani ca el, care a trecut și ea prin momente dificile în viață.

„Furat de încurajarea prietenilor, printre cursurile de drept roman şi civil, m-am trezit poet de-a binelea. Literatura de care m-am atins din când în când şi-a picurat virusul caracteristic în toate fibrele sufletului, luptând cu succes asupra studiilor mele juridice. Nu am niciun crez poetic. Scriu precum vorbesc cu cineva pentru că-mi place această îndeletnicire. Trăind izolat, neputând comunica prea mult cu oamenii, stau de vorbă adesea cu mine însumi, fac muzică şi când găsesc ceva interesant iau note pentru a mi le reciti mai târziu. Nu-i vina mea dacă aceste simple notiţe sunt în formă de versuri şi câteodată par vaiete. Nu sunt decât pentru mine”, a scris George Bacovia în volumul „Poezii”, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/cine-a-fost-agatha-femeia-pe-care-george-bacovia-2353536.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava