Concert pascal
MOPAN Suceava

Liliana Tomescu, o actriță de neuitat a scenei românești, rămâne o figură emblematică în istoria teatrului din România. Totuși, puțini știu că tot ea a fost iubirea neîmplinită a lui Toma Caragiu, artistul legendar care a murit în cutremurul din 77. Liliana Tomescu a reușit să-i frângă atât de tare inima actorului, încât acesta s-a izolat complet de lume, potrivit click.ro.

Născută pe 12 august 1929 în București, Tomescu a fost o prezență constantă și remarcabilă pe scenă, lăsând în urma ei un patrimoniu cultural impresionant. Cu un număr record de reprezentații în piese de teatru precum „Pygmalion”, „Ciocârlia”, „Luna dezmoșteniților” și „Adio, Charlie!”, Tomescu a demonstrat o pasiune și un devotament fără egal pentru arta teatrală. La vârsta de doar 35 de ani, a fost onorată cu titlul de Artistă Emerită, o recunoaștere a talentului și contribuției sale excepționale la cultura națională.

Scriitorul George Mihalache a relatat această poveste.„Îmi amintesc că părea îndrăgostit de Liliana Tomescu”, a povestit George Mihalache într-un interviu. „I-am spus odată, când ne-am întâlnit la Dalles, în timpul unei repetiții: «Nu prea te văd bine, machidoane. Liliana te-a prins ca într-o pânză de păianjen. Te zbați zadarnic!»”.

În cele din urmă, Caragiu și-a găsit marea iubire atunci când a cunoscut-o pe actrița Elena Bichman-Caragiu, cu care a rămas până la moartea sa tragică în cutremurul din 4 martie 1977, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/cine-a-fost-iubirea-secreta-a-lui-toma-caragiu-2355659.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava