Concert pascal
MOPAN Suceava

Deliberativul județean întrunit joi în ședință ordinară a aprobat Planul anual de evoluție a tarifelor pentru furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apă, colectare și tratare ape uzate, document obligatoriu în vederea semnării contractului de finanțare pentru cel mai mare proiect cu fonduri europene care va fi derulat în județul Suceava în valoare de 234,7 milioane de euro, proiect ce vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare în 14 localități. Contractul de finanțare va fi semnat în data de 16 decembrie, ora 12.00 la Ministerul Fondurilor Europene. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a declarat că și celelalte localități prinse în proiect vor adopta în aceste zile hotărâri de consiliu local prin care vor aproba documentele necesare semnării contractului de finanțare.

Se vor monta conducte de distribuție noi pe o lungime de 295 de km și se vor reabilita 18,9 km de conducte vechi

Flutur a ținut să precizeze că proiectul este unul foarte amplu și complex iar durata lui de implementare este de patru ani de zile. Astfel, la capitolul apă potabilă se vor reabilita cinci surse de apă și se vor construi treu surse noi la Vicovu de Sus, Marginea și Putna. ”Se va extinde  aducțiunea de apă cu 8,3 km. Se înlocuiește 29,4 km de  conductă de aducțiune, se construiesc cinci rezervoare noi cu capacități cuprinse între 500 și 3.000 de metri cubi, se reabilitează alte 13 rezervoare, se construiesc 22 de  stații de pompare a apei potabile și se reabilitează alte patru stații”, a arătat Flutur.  Potrivit proiectului, se vor monta conducte de distribuție noi pe o lungime de 295 de km și se vor reabilita 18,9 km de conducte vechi.  

Rețeaua de canalizare se va extinde cu 321 de km

La capitolul canalizare, apă uzată, se va extinde rețeaua de canalizare cu 321 de km. ”Se reabilitează 4,6 km de conducă de ape uzate,  se construiesc  107 stații de  pompare a apei uzate, se construiesc patru stații noi de epurare la Vicovu de Sus, Putna, Marginea și Dolhasca, se reabilitează trei stații de epurare la Siret, Suceava și Câmpulung Moldovenesc, se construiesc 40 de km de rețele de refulare a apelor uzate spre râruri”,a  explicat șeful administrației județene.

De această investiție va beneficia 226.000 de locuitori

Gheorghe Flutur a menționat că de această investiție va beneficia 226.000 de locuitori. El a adăugat că în prezent consumul mediu lunar de apă potabilă este de 2,3 mc/om și că gradul de conectare la rețele de apă și canalizare este de aproape 90% în mediul urban și de 75% în localitățile urbane mici și cele rurale. ”Nu toată populația se conectează la rețele de apă și canalizare. Aici o să avem mult de lucru, de discutat. Nu este ușor însă acest proiect este extrem de important pentru că este un  pas uriaș spre confort și civilizație”, a conchis Flutur. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Cele 14 localități beneficiare sunt: Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Salcea, Vicovu de Sus, Dolhasca, Putna, Marginea, Sucevița, Șcheia și Mitocu Dragomirnei.

CJ a făcut ultimul pas pentru obținerea celei mai mari finanțări europene,  234,7 milioane de euro pentru apă și canalizare. Flutur: ”Este un  pas uriaș spre confort și civilizație”News, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava