Concert pascal
MOPAN Suceava

Clădirile istorice din zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc sunt reabilitate cu fonduri de la bugetul primăriei. Anunţul a fost făcut de primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, care a precizat că lucrările au început după ce în luna februarie a acestui an, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat un program multianual pentru reabilitarea clădirilor istorice. Mihăiţă Negură a arătat că în hotărârea de Cosniliu Local adiptată în acest sens s-au stabilit toate procedurile legale de reabilitare a acoperişurilor şi faţadelor clădirilor respective, fie că sunt proprietăţi private sau ale statului. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a arătat că printre primele clădiri reabilitate a fost Şcoala Generală nr. 3 Bogdan Vodă, la care au fost reabilitate faţada, acoperişul, au fost înlocuite burlanele, investiţia totală depăşind suma de 300.000 de lei. Tot anul acesta, în luna iunie, a fost finalizată reabilitarea bisericii romano-catolice. Mihăiţă Negură a spus că anul acesta se împlinesc 200 de ani de la construcţia acestei biserici, iar cu acest prilej, duminică, 19 iunie a.c., de la ora 9:00, va fi oficiată o liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi.


Negură a mai spus că Primăria Câmpulung Moldovenesc a alocat pentru reabilitarea bisericii o sumă de aproximativ 70.000 de lei. Lucrările au constat, printre altele, în repararea acoperişului, înlocuirea burlanelor şi a ulucilor, precum şi reabilitarea faţadelor de la biserică şi casa parohială. Mihăiţă Negură a precizat că recent s-au finalizat şi lucrările de reabiitare a Grădiniţei cu program prelungit „Floare de colţ”. Negură a arătat că de la sfârşitul lunii iulie a.c., la parterul clădirii va funcţiona noua „Casă a căsătoriilor” din Câmpulung Moldovenesc. Negură a spus că valoarea totală a acestei investiţii este de circa 80.000 de lei.
Mihăiţă Negură a arătat că una dintre cele mai importante investiţii cu banid e la bugetul local va fi reabilitarea faţadei fostei primării din Câmpulung Moldovenesc, o clădire de patrimoniu, construită în anul 1886. Negură a spus că fosta primărie este cea mai importantă clădire din Câmpulung Moldovenesc, valoarea investiţiei fiind estimată la suma de 2,2 milioane de lei, licitaţia urmând să fie organizată la în toamna acestui an. „Etajul acestei clădiri este al primăriei, în timp ce spaţiile de la parter au proprietari privaţi, iar toată investiţia va fi suportată din bugetul local. Trebuie spus că potrivit regulamentul de reabilitare adoptat în Consiliul Local, primăria va reabilita faţadele, chiar dacă spaţiile sunt private sau de stat. Noi trimitem notificări proprietarilor privaţi la care ei trebuie să-şi dea acordul ca primăria să reabiliteze imobilele, iar la final fiecare va primi factura pentru lucrările care s-au executat pe spaţiile lor. Iar la fost primărie avemn deja aprobările de la 11 din numărul total de 15 proprietari privaţi”, a spus Negură. El a adăugat că în viitor vor mai fi reabilitate clădirile fostului tribunal, „Clubul sportiv”, poşta veche şi fostul hotel Carpaţi.


Mihăiţ Negură a remarcat faptul că după ce primăria a început aceste lucrări, mai mulţi proprietari de spaţii din zona centrală au început la rândul lor să-şi reabiliteze clădirile, dându-i de ca exemplu clădirile notarului Rotaru, Terracad, dar şi un spaţiu al omului de afaceri Cornel Fortine.
„Zona centrală a municipiului are clădiri construite în timpul imperiului austriac, clădiri cu o istorie bogată şi cu o arhitectură deosebită, austraică. Din acest motiv am luat decizia să reabilităm aceste clădiri vechi, iar la final vom schimba complet imaginea municipiului Câmpulung Moldovenesc”, a spus Mihăiţă Negură. El a amintit şi de lucrările de reabilitare ale hotelului Zimbru, preluat de oamenii de afaceri suceveni Petrică şi Dumitru Negrea.

Clădirile istorice din Câmpulung Moldovenesc sunt reabilitate cu fondurile primăriei, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava