Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a solicitat CNASS să rezolve urgent problema eliberării rețetelor pentru pacienții cronici. „Ca urmare a extinderii pandemiei cu Covid-19 și a faptului că personalul medical este cel mai vulnerabil, aflându-se în prim plan cu toți pacienții, inclusiv cu cei asimptomatici, ar trebui luate de urgență măsuri suplimentare pentru a-i proteja”, a spus Maricela Cobuz. Ea a declarat că în calitate de deputat de Suceava și membru în Comisia pentru sănătate și familie, solicită public Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății să reglementeze urgent situația privind eliberarea rețetelor medicale la pacienții cronici.

Maricela Cobuz consideră că medicii de familie trebuie să prescrie rețetele electronice fără obligativitatea consultului pacienților cronici aflați în evidență, exceptând cazurile nou diagnosticate care necesită consult obligatoriu. Deputatul PSD a spus că astfel se elimină deplasările persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical la cabinetele mediciilor de familie și protejarea acestora de posibilitatea infectării cu virusul covid-19.

Maricela Cobuz a subliniat faptul că în această perioadă de criză, domeniul sănătății trebuie sprijinit cu toate eforturile, astfel încât persoanele cu boli cronice să poată avea acces la tratamentul adecvat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava