Concert pascal
MOPAN Suceava

Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, școală permanent preocupată de promovarea educației inovatoare, anunță cu mândrie finalizarea cu succes a proiectului „EDUCOMP – Sprijinirea dezvoltării competențelor sec. XXI prin educație non-formală și activități outdoor”. Este vorba de plus valoare adăugat competențelor de literație, calcul, alfabetizare științifică, TIC, educație financiară, culturală și civică, creativitate, gândire critică, comunicare, colaborare, curiozitate, inițiativă, reziliență, adaptabilitate, leadership, conștientizare socială și culturală.

Proiectul, rezultat al unei cooperări de succes realizată între Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava (solicitant) și partenerii săi Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, componenta 1 „Educație nonformală în sistem outdoor – Regiuni mai puțin dezvoltate”, axa prioritară – „Educație și competențe”.

Obiectivul general a vizat creșterea calității serviciilor educaționale orientate pe nevoile elevilor și accesul egal la educație în cadrul celor trei școli partenere în proiect, prin acțiuni specifice educației non-formale pentru 321 de elevi și 40 de profesori, în vederea reducerii părăsirii timpurii a școlii și scăderii abandonului școlar.

Obiectivele specifice au pus accent pe dobândirea competențelor necesare secolului XXI prin participarea la programe de educație non-formală pentru 321 de elevi și pe îmbunătățirea competențelor în domeniul educației non-formale pentru 40 de cadre didactice.

Rezultatele proiectului:

  • 321 de elevi au fost selectați din cele trei școli partenere și au făcut parte din grupul țintă al proiectului, participând la activități outdoor (educație fizică, educație ecologică, artă – teatru, muzică, improvizație) și/sau non-formale (educație pentru dezvoltarea competențelor digitale- robotică, educație pentru cetățenie activă și democratică, educație financiară și antreprenorială, ateliere de produse hand made, cluburi de turism, cluburi de dezbateri) și și-au format/dezvoltat competențe specifice secolului XXI;
  • 300 de elevi au participat la cele trei excursii tematice și activități de team building organizate în cadrul proiectului;
  • 169 de elevi s-au înscris în competiția profesională a proiectelor și 30 dintre ai au fost premiați;
  • 36 de cadre didactice au parcurs programul „Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor”;
  • Au fost elaborate metodologii și proceduri specifice (o metodologie de selecție și de menținere a grupului țintă, o metodologie de organizare și desfășurare a activităților de formare, o metodologie de organizare și desfășurare a programelor de educație nonformală, o procedura de organizare și desfășurare a concursului), care au contribuit la buna derulare a activităților proiectului și care pot constitui bază pentru viitoare proiecte de succes;
  • 3 spații de educație nonformală dotate cu echipamente necesare derulării activităților au fost puse în funcțiune. Dotarea a urmărit: echipament IT, mobilier interior/exterior, echipament sportiv, resurse educaționale, alte obiecte de inventar;
  • 1 platformă pentru realizarea activităților educaționale financiare și antreprenoriale Minimarket a fost achiziționată și este funcțională în fiecare din cele trei școli.

Proiectul „EDUCOMP – Sprijinirea dezvoltării competențelor sec. XXI prin educație non-formală și activități outdoor” reprezintă nu doar o realizare pentru Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, ci și pentru întreaga comunitatea educațională suceveană.

Ne bucurăm să vedem cum elevii noștri au crescut și s-au dezvoltat în mod semnificativ pe parcursul acestei călătorii educaționale.

Informații suplimentare:

Perioada de implementare a proiectului a fost octombrie 2022 – decembrie 2023. Valoarea totală eligibilă a contractului de finanţare a fost de 1.730.414,91 lei, din care 1.470.852,69 reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Cofinanţarea în valoare de 34.608,35 lei a fost asigurată de la bugetul local. Mulţumim pe această cale Consiliului Local al Municipiului Suceava şi domnului primar Ion Lungu.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să contactați:

Pentru a lua legătura cu reprezentanții legali ai proiectului, vă rugăm să contactați:

Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, str. Calea Unirii, nr. 15

Manager de proiect: prof. dr. Maria Teodoreanu, e-mail: teodoreanum@yahoo.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava