Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe heliportul Spitalului Clinic Județean Suceava au fost efectuate, astăzi, primele zboruri pentru calibrare. Zborurile au fost efectuate de un elicopter SMURD, la această premieră fiind prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea. „O premieră la Spitalul Clinic Județean Suceava. Este primul zbor al elicopterului SMURD aici la Suceava. Un zbor de calibrare pentru heliport. Acum se fac măsurătorile pentru calibrarea heliportului de la Suceava pentru a primi certificarea de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că în luna ianuarie 2024 se așteptă avizul necesar pentru ca heliportul să devină funcțional.

Flutur a amintit că în județul Suceava mai sunt heliporturi pentru elicoptere SMURD la Câmpulung Moldovenesc, care este în construcție și Siret. „În felul acesta, la Spitalul Clinic Județean Suceava vor putea veni cazuri grave și din păcate sunt destul de multe și vor putea fi tratate aici. Practic este șansa de a se conecta acest spital cu altele din țară. Dar cel mai important e să aducem în timp util cazuri de accidentați cu politraumatisme”, a spus șeful administrației județene. El a amintit că la Spitalul Clinic Județean a fost înființat un serviciu special cu cinci angajați care vor deservi heliportul.

„Vreau să precizez că împreună cu domnul manager Calancea avem niște proiecte extrem de curajoase pentru spital. Și asta pentru că 250 – 300 de pacienți ajung în UPU zilnic, cel puțin 15 – 20 de cazuri sunt grave și dacă ar fi elicopter să ajungă mai repede la spital, șansele pentru a interveni mai eficient sunt mai mari”, a precizat Flutur. El a amintit că managerul spitalului pregătește câteva proiecte curajoase, printre care extinderea secției de Anestezie și terapie Intensivă și amenajarea unei săli speciale de circa 100 de metri pătrați, deasupra UPU, pentru politraume. Flutur a adăugat că primele zboruri pe heliport reprezintă „un pas uriaș care astăzi începe la Suceava pentru ca acest spital să se adreseze și mai eficient celor care au nevoie, atât din județul Suceava, cât și din altă parte”. El a arătat că suprafața heliportului este de 300 de metri pătrați și permite efectuarea de zboruri pe timp de zi și de noapte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava