MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primele concluzii la finalul primei ediții a proiectului Luna Diasporei. Pe parcursul lunii august – Luna Diasporei, Consiliul Județean Suceava a organizat o serie de întâlniri și discuții cu sucevenii plecați la muncă în străinătate, în cadrul cărora au fost preluate problemele pe care aceștia le au, dar în același timp le-au fost prezentate și oportunitățile de investiții în județ. Gheorghe Flutur a declarat că una dintre concluziile care se pot trage în urma acestor întâlniri ține de nevoia de organizare a sucevenilor din Diaspora. „În general sucevenii, bucovinenii sunt mai uniți acolo unde sunt, fie că vorbim de zone precum Londra, Torino etc, sau de țări precum Spania, Belgia, sau Grecia. Dar este nevoie de o mai bună organizare”, a spus Flutur. El a arătat că după aceste întâlniri au fost create platforme de comunicare on-line cu sucevenii din Diaspora, atât pe Facebook, dar și pe site-ul propriu al Consiliului Județean Suceava. Gheorghe Flutur a subliniat că în momentul de față se lucrează la un site de internet pe care să fie prezentate proiectele de succes realizate în județul Suceava de investitori, astfel încât acestea să reprezintă un model și un mod de încurajare a sucevenilor din Diaspora care vor să revină acasă și să investească în județ.

„De asemenea, am făcut o scrisoare deschisă pe care prin intermediul rețelelor de socializare o voi transmite sucevenilor plecați la muncă în străinătate, și în care îi îndemn să se organizeze, să se constituie în grupuri pentru a putea să facă lobby în special la marile companii aeriene pentru a deschide noi curse internaționale de pe Aeroportul Ștefan cel Mare. Și există premise ca cel puțin unul dintre operatorii de pe Suceava să mai deschidă măcar o cursă în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Suceava.

În același timp, Gheorghe Flutur a arătat că din discuțiile cu sucevenii din Diaspora, aceștia au propus înființarea unui birou unic pentru simplificarea procedurilor de înființare a firmelor. Flutur a subliniat că sucevenii din Diaspora pot fi ambasadori care să promoveze oferta turistică și economică a județului. „Unii dintre ei se vor întoarce și vor avea în Consiliul Județean o instituție care să-i asculte și care să fie liantul care să-i adune”, a ținut să precizeze Gheorghe Flutur.

El a făcut referire și la parteneriatele și acțiunile externe, subliniind că pe parcursul Lunii Diasporei a avut întâlniri și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Italia, dar și cu oameni de afaceri din alte state, precum Israel și Qatar, în vederea dezvoltării exporturilor de carne din județ, dar și pentru înfiinițarea unei linii de transport aerian de tip cargo. Astfel, el a arătat că zilele trecute a avut întâlniri cu oameni de afaceri din Israel în vederea deschiderii de linii de transport cargo pentru carne de ovine și bovine.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că având în vedere tragedia din Italia, după cutremurul de săptămâna trecută, a luat decizia amânării organizării la Milano a Târgului „Produs în Bucovina”. Flutur a spus că în momentul e față au fost demarate discuțiile în vederea organizării unui eveniment de promovare în Londra.
Făcând referire tot la parteneriatele externe, președintele CJ Suceava a spus că în ultima perioadă au fost intensificate relațiile cu autoritățile din regiunea Cernăuți, din Ucraina. „Am avut deja patru întâlniri comune, și trebuie amintit și de scrisoarea comună pe care am trimis-o Guvernelor celor două pentru susținerea coridorului de transport Nord-Sus, de la Marea Baltică la Marea Neagră, și mai departe spre Turcia”, a declarat Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a arătat că au fost analizate și ceea ce nu a mers bine pe perioada Lunii Diasporei, precizând că printre problemele care ar trebui rezolvate se numără cele care țin de fluidizarea traficului, sau de amenajarea mai multor parcări, având în vedere numărul mare de turiști.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava