Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, după-amiaza, la Primăria Vatra Dornei, la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, s-a deplasat o delegație din cadrul Ministerului Agriculturii, condusă de secretarul de stat George Scarlat. Alături de acesta s-a aflat secretarul de stat Aurel Simion și președintele APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Lapelui), Dorin Cojocaru. Invitația de a participa la o întâlnire în zona Dornelor a survenit ca urmare a deciziei Grupului Lactalis de a închide cele două capacitați de producție din zonă.

Au participat la dezbateri deputatul Angelica Fădor, subprefectul Daniel Prorociuc, vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciuc, primarul Ilie Boncheș,directorul adjunct APIA -Delia Moldoveanu și directorul executiv al Direcției Agricole Duță Haralampie. ”In cadrul întâlnirii cu reprezentanții Ministerului Agriculturii s-a discutat despre necesitatea alocărilor financiare, prin AFIR și prin Agenția Zonei Montane, pentru investiții în fabrici de procesare a laptelui și au fost prezentate totodată și modele de bune practici în accesarea fondurilor europene pentru acest sector”, a arătat deputatul Angelica Fădor. Primarii prezenți, dar și reprezentanții procesatorilor și producătorilor din zonă au adus în discuție problemele cu care se confruntă, probleme pentru care trebuie găsite soluții urgente pentru a crea noi locuri de muncă. În cadrul ședinței au fost interventii ale primarilor din comunele Poiana Stampei, Panaci, Ciocanesti, Șaru Dornei, reprezentantului Cooperativei Munții Dornelor și a cooperativei Valea Dornei, Cristian Țăranu, procesator din zonă, precum și ale investitorului prin finantare AFIR din Poiana Stampei domnul Iulian Gemănar. 

”Odată implementate aceste proiecte pot rezolva situația de criză generată de plecarea Lactalis, din zona Dornelor. Acesta a fost o primă întâlnire a delegației din Ministerul Agriculturii cu reprezentații autorităților locale și a fermierilor , urmând ca în scurt timp să revină la Vatra-Dornei cu soluții concrete de soluționare a problemelor identificate”,a mai spus Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava