Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 21 februarie 2024, ora 18.00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria de întâlniri cu scriitori şi autori francofoni suceveni desfăşurată sub genericul Rencontres-lectures avec des écrivains francophones de Bucovine. Iniţiatorul şi gazda acestor după-amiezi culturale este scriitorul şi artistul vizual Constantin Severin, o personalitate de marcă a Bucovinei, care îşi propune să aducă în atenţia publicului sucevean evenimente editoriale recente şi autori locali care s-au remarcat şi implicat în viaţa culturală a Sucevei şi Bucovinei.

Întâlnirea din această săptămână o are ca invitată pe doamna conf. univ. dr. Olga Gancevici, profesor de literatură şi psiholog, care propune publicului francofilofon al Alianței Franceze din Suceava o temă care echivalează, cel puțin parțial, cu traseul ei profesional universitar. Autoarea porneşte de la o cercetare mai amplă despre teatrul lui Matei Vișniec şi despre ficțiunile sale tridimensionale pentru a face o scurtă introducere în istoria comparată a teatrului francofon şi a celui universal. Pasionată de domenii precum comparativismul și intertextualitatea, dar şi de genului autobiografic, invitata va face o abordare interdisciplinară a textului literar contemporan.

Va fi vorba despre inter-, dar și metatextualitate, despre intermedialitatea unor texte francofone contemporane, precum și despre problematica întrebuințării unor concepte de psihanaliză în exegeza unui roman. Războiul, miturile și rescrierea lor, dilemele morale, stereotipurile culturale, femeia (cu precădere Mama ca personaj), experimentele (ne)etice, emoții precum frica, psihodrama și altele se vor regăsi pe angenda discuțiilor de miercuri.

Publicul sucevean va avea astfel posibilitatea a (re)descoperi texte literare  contemporane dintr-o perspectivă inedită, dar şi de a interacţiona pe subiecte legate de teatru, psihologie, interdisciplinaritate.

Mai multe informații și documente despre această activitate pot fi consultate pe adresa Facebook a Alianței Franceze din Suceava precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava