Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Senatul Științific organizează, joi 3 martie 2022, ora 16:00, o Masă Rotundă cu tema ”A doua etapă a feminității”.

Evenimentul va avea loc online și este dedicat femeilor, având ca temă longevitatea feminină și noile perspective asupra întârzierii procesului natural de îmbătrânire. Participarea este gratuită. Înscrierea se realizează prin completarea unui formular de participare, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Prin această conferință ne dorim să oferim un regal femeilor, prezentându-le o nouă perspectivă asupra celei de-a doua etape a feminității. Studiile au indicat o speranță de viață mai mare la femei decât la bărbați. Se pare că acest lucru se datorează geneticii și, conform specialiștilor, instinctului de autoconservare al femeilor, care le face mai atente la risc, la controlul bolilor, la nutriție.

”Feminitatea nu trebuie să țină cont de etapa vieții în care ne aflăm și nu este nevoie să ne ascundem vârsta și particularitățile ei, ca să strălucim și să ne simțim bine cu noi înșine. La această conferință, ne propunem să analizăm factorii care pot influența speranța de viață a femeilor, în contextul noilor descoperiri științifice privind longevitatea”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.

Temele care vor fi dezbătute în cadrul Mesei Rotunde sunt:

  • Superioritatea genetică a femeilor. Cei doi cromozomi X le oferă femeilor un avantaj solid în privința supraviețuirii?
  • A doua etapă a feminității: Provocări și soluții pentru schimbările fiziologice specifice femeilor adulte.
  • Nutriția și influența ei asupra longevității. Care sunt nevoile nutriționale ale femeilor în diferitele etape ale vieții lor? Poate alimentația influența întârzierea menopauzei?
  • Optimismul influențează longevitatea? Rolul emoțiilor, al încrederii în sine și al gândirii pozitive în anti-ageing.
  • Rolul hormonilor în declinul cognitiv și soluții pentru întârzierea acestui proces.
  • Modele de bune practici în politicile de sănătate și longevitate feminină. Servicii medicale de nișă, telemedicina, consiliere personalizată, long-life education.

Printre invitatele care vor dezbate aceste teme se numără:

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, clinica Nutriscience; Oana Stoianovici, coach transformațional, fondator platforma TheFeminine; Carmen Buși, psiholog, clinica Nutriscience; Dr. Cristina Bloț, medic endocrinolog, clinica MediPlus, prima clinică de menopauză din România; Ioana Nușa, estetician și fondator, clinica FizioEstetix, specialist în estetica medicală noninvaziva; Dr. Gero Vasilika, medic obstetrică ginecologie, clinica MediPlus, prima clinică de menopauză din România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava