Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 29 iunie 2023, Consiliul Consultativ (CC) al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) și Danube Forum au marcat Ziua Internațională a Dunării, în prezența domnului consilier Valentin Panait, reprezentantul MAE responsabil pentru Strategie. Cu această ocazie, au fost trecute în revista o serie de activități în ariile prioritare ale strategiei și a fost adresat îndemnul către societatea civilă de a participa la activitățile grupelor de lucru, pentru a ține pasul cu problematica discutată și pentru a genera proiecte cu finanțare prin fonduri specifice. Astfel, aducem la cunoștință organizarea la Ljubliana în data de 23 octombrie 2023 a evenimentului  „10th Danube Participation Day”, eveniment dedicat societății civile, eveniment organizat în marja viitorului Forum anual SUERD. Cei interesați pot accesa pagina oficiala a evenimentului: https://capacitycooperation.danube-region.eu/events/10th-danube-participation-day/

În cadrul acestui eveniment au fost scoase în evidență oportunități și perspective ale noului cadru partenerial inovativ în beneficiul redresării, rezilienței și reconstrucției sustenabile a eco-sistemului din zona Bazinului Dunării și al Mării Negre, fiind prezentate proiecte importante din domeniul agriculturii ecologice în zone umede ale Dunării prin activitatea Centrului de inovare IH Bio Danubius (proiectele Agroecology-TRANSECT, OrganicTargets4EU) precum și de transformarea digitală și tranziția verde ( proiect Digital Danube). De asemenea, a fost prezentat proiectul EcoDaLLi prin care se dorește centralizarea structurile de guvernare a Dunării în ceea ce privește soluțiile inovatoare pentru refacerea ecologică. În completare, USH Pro Business a prezentat proiectul de digitalizare regională WALLACHIA eHUB – DIGITAL INNOVATION HUB (WEH), și sinergiile pe care le va crea cu viitoare coridoare dunărene de centre de transformare digitală.

De asemenea, cu ocazia acestui eveniment organizat de către Secretariatul Executiv al Consiliului Consultativ SUERD și USH Pro Business, împreuna cu Fundația EUROLINK – Casa Europei și Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” au fost prezentate sinergiile dintre SUERD și redresarea ecosistemului unic al Bazinului Dunăre-Marea Neagră. Evenimentul a fost astfel plasat și sub egida Comisiei Europene – DG MARE, ca o conferință „Ziua Maritimă Europeană În România, 2023”.

Un obiectiv al reuniunii a fost realizarea conștientizării și valorificării sinergiilor necesare între diverse acțiuni strategice. Au fost prezentate materialele de lucru, povești de succes, exemple de bune practici, propuneri de parteneriat între sectorul public, mediul de business și organizațiile profesionale, în genere, ale societății civile.

Au fost, de asemenea, prezentate propuneri privind Foaia de Parcurs în favoarea extinderii, întăririi și valorizării pe noi baze a cooperării trilaterale Rin – Dunare – Marea Neagră, inclusiv a orașelor și porturilor prin dezvoltarea rețelei destinațiilor de excelență a ospitalității cultural-turistice, precum și proiecte specifice creșterii albastre și economiei circulare. În încheiere a avut loc o Ceremonie de Decernare a Diplomelor Speciale de Excelență în domeniile social, cultural și economic.

„USH Pro Business, alături de Inter-Bio și alți parteneri ,asigura în continuare secretariatului CC SUERD și au creat, în acest context, o rețea specifica de proiecte și dezbateri, „Danube Forum” care vizează tranziția verde și digitală a macro-regiunii. Cu cât vom avea mai multe proiecte și vom fi activi la nivelul ariilor prioritare, cu atât aportul societății civile la SUERD va fi mai mare” a declarat Costin Lianu, coordonatorul secretariatului CC SUERD.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava