MOPAN Suceava

În şedinţa ordinară de luni, 31 octombrie, Consiliul Judeţean Suceava a alocat suma de 500.000 de lei municipiului Vatra Dornei aflat în situaţie de extremă dificultate în vederea aprovizionării cu combustibilul necesar funcţionării centralei termice. Banii au fost alocaţi la solicitarea Primăriei Vatra Dornei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean. Suma a fost prinsă în cadrul proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului proiect care a trecut doar cu voturile consilierilor liberali cei social democraţi abţinându-se. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că municipiul Vatra Dornei are mari probleme cu asigurarea stocurilor de combustibil pentru centrala termică respectiv rumeguş şi combustibil lichid uşor arătând că deja au fost făcute solicitări şi la guvern pentru alocarea a 4,8 milioane de lei. Banii, a subliniat Flutur, vor acoperi facturile restante ale furnizorilor şi vor asigura plata combustibilului necesar pentru iarna 2016-2017.

Flutur: Ceva mai populist ca ceea ce a făcut PSD în Consiliul Județean Suceava nu se poate

Trebuie spus că acest punct al ordinii de zi a şedinţei deliberativului de luni a suscitat discuţii aprinse între fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, pesedistul Cătălin Nechifor, respectiv liberalul Gheorghe Flutur. Nechifor a propus iniţial un amendament cu două puncte şi anume majorarea cu 100.000 de lei a sumei alocate pentru Vatra Dornei şi alocarea a 600.000 de lei primăriei Rădăuţi pentru subvenţia la energia termică livrată populaţiei. Nechifor a explicat că situaţia de la Rădăuţi este la fel de gravă ca cea de la Vatra Dornei primăria condusă de social democratul Nistor Tătar neputând asigura sumele necesare subvenţiei la energia termică. „Pentru Rădăuţi nu am avut solicitare de fonduri. Am vorbit cu domnul primar de Rădăuţi dar pe alte teme. Nu mi-a spus de problema cu subvenţia. Consiliul Judeţean nu are resurse suficiente iar ce avem la Fondul de rezervă trebuie să păstrăm pentru urgenţe cum ar fi căminul de bătrâni de la Solca dar şi altele. Trebuie să fim prudenţi atunci când venim cu amendamente”, i-a spus Flutur lui Nechifor care a marşat amintind că Primăria Rădăuţi a trimis solicitarea de fonduri prin fax. Numai că faxul a ajuns cu 16 minute după începerea şedinţei de Consiliu Judeţean, mai exact la ora 11.16.

„Nu putem să ne facem că administrăm judeţul. Faxul a sosit astăzi la ora 11.16. Nu putem să procesăm solicitarea astăzi pentru că ea trebuie analizată. Nu putem face un lucru pe picior. Zilele următoare o vom analiza şi vom lua o decizie”, a spus Flutur care a făcut apel la raţiune. În final s-a supus la vot două amendamente ale lui Cătălin Nechifor separat alocarea a 600.000 de lei pentru Vatra Dornei şi 600.000 de lei pentru Rădăuţi asta după ce a intervenit şi secretarul judeţului Petru Tanasă care a spus că aşa este legal. Ambele au picat la vot. Cei 20 de liberali au votat împotrivă iar cei 16 social democrat „pentru”.  Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Flutur a declarat, făcând referire la faxul primit de la Rădăuți, că ceea ce s-a întâmplat, „dacă nu ar fi trist, ar putea fi chiar comic”. Flutur a spus că prin intervențiile lui Cătălin Nechifor a constatat că PSD a intrat, în Consiliul Județean, în logica de campanie electorală. „Ceva mai populist ca ceea ce a făcut PSD în Consiliul Județean Suceava nu se poate. A fost un populism excesiv, penibil și rușinos”, a declarat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava