Concert pascal
MOPAN Suceava

Contribuabilii din municipiul Suceava restanțieri la Primărie vor fi scutiți de plata majorărilor și penalităților de întârziere, a anunțat miercuri primarul Ion Lungu. Practic municipaliatea va pune în practică prevederile ordonanței guvernului nr.6 din 31 iulie 2019 privind acordarea de facilități fiscale. Lungu a arătat că Primăria are de încasat creanțe în sumă de 60,652 de milioane de lei din care debitele reprezintă 42,7 milioane de lei adică 70% din total iar majorările de întârziere 16,75 milioane de lei adică 30% din total. Primarul a precizat că pe lângă aceste creanțe certe municipalitatea mai are încă aproximativ 24 de milioane de lei creanțe incerte provenind de la societăți aflate în faliment sau insolvență din zona industrială a orașului.

Ion Lungu a explicat care este procedura prin care contribuabilii pot beneficia de aceste facilități fiscale. ”Este o întreagă procedură aici sunt de urmat vreo 6-7 pași. Pentru a putea beneficia de condițiile de anulare a majorărilor de întârziere datorate la 31 decembrie 2018 în primul rând trebuie să fi stinse toate obligațiile până la 31 decembrie 2018 obligații de plată certe. De asemenea să fie stinse obligațiile toate pe anul 2019, cei care au întârzieri pe anul 2019, să fie stinse prin orice modalitate așa cum spune legea majorările care erau la 31 decembrie 2018 pentru că dacă nu au fost plătite au produs majorări și în 2019. Trebuie să fie achitate și aceste majorări și aici o întreagă foaie de parcurs, o notificare din partea contribuabilului în care el dorește să beneficieze de această anulare, adresa primăririei, decizie de anulare la plată a majorăprilor, cerere de anulare majorări, decizie anulare majorări întârziere și deciziile de la caz la caz de respingere. Sunt vreo 6 anexe care trebuiesc completate vreo cinci condiții pentru cei care vor să beneficieze de aceste anulări”,a spus Lungu.

Lungu: ”Avem nevoie de bani ca de aer”

Scutirile la plata majorărilor de întârziere ar putea fi aprobate prin hotărâre de consiliu local chiar în această lună. Potrivit datelor, de această facilitate ar urma să beneficieze 4.618 persoane juridice și 29.735 de persoane fizicecare au restanțe la palta dărilor locale. Ion Lungu a mai spus că prin această măsură vrea să dea o gură de oxigen contribuabililor din municipiu dar și Primăriei care are nevoie de bani ca de aer pentru a cofinanța proiectele europene care urmează să le promoveze.

Contribuabilii din municipiul Suceava vor fi scutiți de plata majorărilor de întârziere, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava