MOPAN Suceava

Multiplu medaliată la concursuri naționale și internaționale, Corala Mixtă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, organizează preselecții pentru toate cele patru voci: sopran, alto, tenor, bariton/bass. Audițiile vor avea loc în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, pe 22 septembrie, începând cu orele 18:00.

Sunt căutate persoane talentate, dornice să facă parte dintr-un cor bisericesc și cu disponibilitate pentru repetiții, concerte și deplasări în țară și în străinatate. Studiile muzicale nu sunt obligatorii, însă reprezintă un plus.

Repertoriul Coralei Ciprian Porumbescu cuprinde atât cântece specifice muzicii bisericeşti, cât şi arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Piesele abordate au menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenției muzica corală românească, care a reușit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene.

Dirijorul coralei, pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, este absolvent al academiei de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, profesor al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” și al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava. Părintele Tablan este deținător a peste 150 de diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale, cele mai importante dintre acestea fiind medaliile de aur câștigate la ”European Choir Games & Grand Prix of Nations”, în Magdeburg, Germania, 2015.

Grație muncii și devotamentului celor 30 de membri activi, coordonați de managerul coralei, Ionuț-Vichentie Ilisoi, au fost posibile colaborări internaționale de succes, soldate cu turnee în străinătate. În ultimii 6 ani, istoria coralei s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 100 de concerte în țări precum: Elveția, Franța, Italia, Germania, Belgia. Ultima reprezentație în diaspora a fost în aprilie 2016, atunci când coriștii suceveni au a concertat în sala Senatului Parlamentului Bavarez din Munchen și s-au bucurat de un real succes.

Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” se află sub binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Pimen Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și colaborează cu Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, în cadrul coralei activând în număr mare, atât foști cât și actuali elevi ai colegiului, acest lucru fiind o dovadă clară valorii și profesionalismului cu care se abordează cultura la prestigiosul colegiu sucevean.

Corala „Ciprian Porumbescu” Suceava organizează preselecții, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava