Concert pascal
MOPAN Suceava

CSM Suceava a terminat pe locul patru sezonul regulat al campionatului seriei de est a Diviziei A2 de volei masculin. Cu un buget la limita supravieţuirii, echipa suceveană a contat în primul rând pe jucătorii cu experienţă, o parte care se află spre finalul carierei, pe jucători ce au crescut aici şi acum se află la un nivel ridicat, dar mai ales pe generaţia ce vine din urmă, juniori promovaţi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, unde sunt pregătiţi de antrenorul-jucător al CSM-ului, Tudor Orăşanu.

La finalul acestei săptămâni, echipa CSM Suceava a jucat în prima parte a turneului play-off în care a întâlnit gruparea CTF Mihai I București.

Oaspeţii au acceptat să joace primele două meciuri la Suceava, în ideea că echipa calificată se va decide la Suceava, fără a fi nevoiţi să mai vină o dată, în caz de egalitate, în această fază jucându-se în sistemul cel mai bun din trei meciuri, cu meciul unu şi trei pe terenul echipei ce s-a clasat mai bine în sezonul regulat. Din păcate pentru tinerii jucători bucureșteni, calculele nu s-au potrivit, ei pierzând ambele dueluri cu elevii antrenorului Tudor Orășanu.

În primul joc, CSM Suceava s-a impus în fața grupării CTF Mihai I București cu 3-0. Primul set al disputei a fost și cel mai echilibrat, experiența gazdelor fiind decisivă pe final, scorul primului act fiind 29-27. Setul al doilea a revenit tot sucevenilor, cu 25-20, iar în cel de-al treilea s-a ajuns din nou în prelungiri unde din nou băieții lui Tudor Orășanu având câștig de cauza cu 27-25.

În al doilea meci, CSM Suceava a pornit ca din ”pușcă” conducând tânăra grupare CTF Mihai I București cu 8-3, la primul tome-out ethnic și cu 16-8 la cel de-al doilea. Cu ridicătorul Andrei Sasu în zi de grație, gazdele i-au ”nimicit” practice pe adversarii lor învângându-i în primul set la 12!

Talentații voleibaliști din București, mulți dintre ei componenți ai lotului național, au început foarte bine setul secund și au condus chiar și la cinci puncte diferență. Fără un jucător cu experiență în lot, oaspeții s-au ”tăiat” treptat și sucevenii au revenit puternic pe final de set. Cu luciditate și inspirație, gazdele au gestionat perfect finalul actului doi pe care l-au câștigat cu 26-24.

Spre lauda lor, tinerii jucători de la CTF Mihai I București nu au cedat psihic la scoul de 0-2 și s-au impus în setul al treilea cu 25-21.

Totuși, entuziasmul lor nu a fost suficient pentru a impinge partida în tie-break, CSM Suceava învingând în setul al patrulea cu 25-21 după o evoluție remarcabilă.

CSM Suceava: Huțuleac, Sasu, Gontariu, Petraru, Orășanu, Lupuleasa, Rață, Cazacu, Buhu, Ștreangă, Verciuc.

„Așa cum ne-am propus, am câştigat ambele meciuri din această primă fază a play-off-ului şi vrem să mergem în turneul de patru din următoarea fază, acolo unde juniorii noştri să aibă parte de încă trei meciuri tari la seniori, fapt ce cu siguranţă îi va ajuta mult, aşa cum s-au dovedit şi mai multe din campionat” a declarat antrenorul-jucător al echipei de seniori CSM Suceava, Tudor Orăşanu.

După această primă fază a play-off-ului, câştigătoarea din duelul de la Suceava, alături de VCM Piatra Neamţ, echipă ce joacă în compania celor de la CSM Râmnicu Sărat şi nu are cum să piardă, se vor întâlni într-un turneu de patru cu primele două clasate, CSU Știinţa Bucureşti, CS Rapid Bucureşti. După jocuri fiecare cu fiecare, primele două clasate vor merge la turneul de baraj pentru promovare, unde se vor lupta cu câştigătoarele din seria de vest, primele două urmând să promoveze în Divizia A1.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava