MOPAN Suceava

CSU Suceava a pierdut la mare luptă şi absolut nemeritat, cu scorul de 28-29 (13-15), în faţa celor de la HC Odorhei, într-o partidă din cadrul etapei a III-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. De fiecare dată când apare un cuplu nou de arbitri, acesta îşi face “mâna” pe spatele echipei sucevene. De această dată a venit rândul arbitrilor olteni, Claudiu Gorina şi Florin Melencu, care au făcut “harcea-parcea” un meci frumos, “victimă” fiind desigur CSU Suceava.

În faţa unor tribune arhipline, cele două formaţii au mers cap la cap în debutul întâlnirii, tabela indicând egalitate după primele opt minute, scor 4-4. Talas, de pe semicerc, i-a desprins apoi pe harghiteni la trei goluri, diferenţă care avea să se păstreze până în minutul 14, când antrenorul sucevenilor Adi Chiruţ a cerut time-out la scorul de 6-9.

La reluarea jocului, Baican a redus diferenţa la un singur gol, scor 9-10, dar gazdele n-au fost lăsate să egaleze de arbitri, care au încins inutil spiritele după ce au anulat o reuşită semnată de Cristi Bursuc. În minutul 25 la scorul de 11-12, a venit rândul lui Vlad Caba să ceară time-out, iar oaspeţii au fost mai lucizi pe finalul reprizei, intrând la pauza cu un avantaj de 13-15.

Trupa condusă de Adi Chiruţ a început cu mai mult nerv repriza secundă, s-a apropiat la 15-16, dar a avut o cădere inexplicabilă între minutele 33 şi 42, interval în care HC Odorhei şi-a mărit avantajul la şapte goluri, după ce rusul Komogorov a punctat pentru scorul de 16-23. Universitarii nu s-au resemnat însă, iar semnalul revenirii a venit din poartă, unde George Şelaru a avut câteva intervenţii de excepţie prin care şi-a ajutat colegii să reducă diferenţa la 23-27, ecart de patru goluri care avea să se păstreze până în minutul 57.

Mai mult, cu 100 de secunde rămase de joc, sârbul Puljizovic a înscris pentru 27-29, iar echipa harghiteană a intrat puţin în panică. Au salvat-o însă tot arbitrii, care au inventat un fault în apărare în loc de forţare la următorul atac al oaspeţilor. Cum ardelenii au finalizat pe lângă, Adi Chiruţ a cerut time-out la intrarea în ultimul minut, dar nimeni din tabăra suceveană nu şi-a asumat rolul de marcator. A făcut-o Adi Târzioru, cu şase secunde înainte de final, prea târziu pentru a mai recupera mingea pentru un posibil gol egalizator.

CSU Suceava – HC Odorhei s-a încheiat 28-29, cu suceveanul Cristi Bursuc eliminat şi cu “fluieraşii” craioveni Claudiu Gorina şi Florin Melencu părăsind sala într-un cor de fluieraturi ale publicului, sub escorta forţelor de la ordine.

CSU Suceava: Selaru, C. Tcaciuc – Sipka (6 goluri), Mitrea (5), Târzioru (5), Preda (3), Baican (3), Polocoşer (2), Puljizovic (2), Petrea (1), C. Bursuc (1), Ciubotariu, I. Tcaciuc şi Şoldanescu. Antrenori: Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei.

HC Odorhei: Da Rosa, Jokanovic – Komogorov (7 goluri), Mihalcea (7 goluri), Talas (4), Kuzmanoszki (3), Markez (3), Ojleksi (2), Peric (2), Kukoski (1), Fekete, Ghiţă, Csog, Szasz, Baranău, Onyejekwe. Antrenor: Vlad Caba.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava