Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultima etapă din turul play-out-ului Ligii Naţionale de handbal, echipa Clubului Sportiv Universitar din Suceava a cedat cu scorul de 20–28 pe terenul celor de la HC Buzău 2012. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, iar la pauză scorul era egal, 11–11. Pe fondul unui joc în care cuplul de arbitri Harabagiu-Stănescu i-a taxat pe suceveni ori de câte ori au avut ocazia, gazdele au condus la două goluri la mijlocul primei părţi, dar Universitatea a revenit şi a condus şi ea la două goluri în minutul 25.

Partea a doua a început mai echilibrat, apoi gazdele s-au distanţat la patru, şapte şi chiar opt goluri, profitând de jocul mai modest al sucevenilor venit după multe eliminări şi o atmosferă creată de arbitrajul ostil. Miercuri, în prima etapă din returul play-out-ului Ligii Naţionale, Universitatea Suceava va juca tot în deplasare, la CSM Bacău.

CSU Suceava: Andrei, Erhan – Burlacu 4, Adomnicăi 3, Golubovic 3, Costea 3, Baican 3, Dragnea 2, Tîrzioru 1, Petrea 1, Ciubotariu, Ionescu, Olariu, Șoldănescu, Lakovic, Sandu. Antrenor: Adrian Chiruț.

CLASAMENT: 1. Bacău 13p, 2. Baia Mare 12p, 3. Făgăraș 12p, 4. Buzău 11p, 5. Suceava 11p, 6. Cluj 0p.

Antrenorul sucevenilor, Adrian Chiruț, a acuzat arbitrajul

„E jale ce se întâmplă. Sunt antrenor tânăr şi n-am să reuşesc să fac niciodată nimic, cu toate că îmi doresc. Voi face o sesizare la federaţie şi voi cere o comisie video pentru acest meci de la Buzău. Este incredibil ce se întâmplă!”, au fost primele declaraţii făcute de Adrian Chiruţ.

„Jucătorii mi-au tot spus în această săptămână, că au prieteni în Liga Naţională cu care au vorbit, sunt zvonuri că suntem echipa care trebuie băgată acolo jos de Buzău şi Bacău. Noi am fi cei care ar trebui să retrogradăm. Mă aşteptam la un arbitraj defavorabil, dar nici chiar la nivelul acesta. Pe lângă faptul că Buzău a făcut un antihandbal, dacă punem pe cântar, atacurile lor se făceau mult peste limita pasivului, iar de partea cealaltă nici nu aveam voie să stăm 30 de secunde. Sunt diferenţe şi la eliminări, aruncări de la 7 metri, forţări. Noi am avut un meci întreg doar un 7 metri. Repriza a doua a fost incredibilă, arbitrii au dus meciul acolo unde trebuia. La un moment dat şi echipa a cedat, puteam să luptăm două zile, nu aveam nicio şansă să câştigăm”, a continuat antrenorul echipei CSU Suceava.

Sinceri să fim, dacă se adună memoriile făcute contra cuplului de antrenori Harabagiu – Stănescu de suceveni, se poate face un compendiu destul de gros. Incredibil este faptul că și FRH continuă să trimită acești arbitri la meciurile sucevenilor deși relația este una mai nașpa decât ce dintre cîine și pisică. Rămâne de văzut până unde se vor face jocurile în acest sezon competițional.

Pentru contrabalansarea declarațiilor antrenorului sucevean Chiruț, cum se face în general în presă, s-a cerut și părerea președintelui echipei HC Buzău, nimeni altul decât fostul arbitru, ”prieten” cu bucovinenii, Georgian Băducu. No comment!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava