Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu siguranţă ştii deja că sportul este esenţial pentru o viaţă sănătoasă. Din păcate, uneori poate fi dificil să găseşti energia şi motivaţia pentru a include sportul în rutină ta. Ritmul vieţii este din ce în ce mai agitat, iar responsabilităţile zilnice te pot lăsa deseori fără energie.

Din fericire, există soluţii pentru a găsi motivaţia de care ai nevoie, în special atunci când este vorba despre mersul sală. În prezent, sălile de fitness oferă acces la o mulţime de tipuri de antrenamente, dar şi abonamente pentru toate buzunarele.

Iată câteva sfaturi utile pentru a transforma mersul la sala într-o rutină:

Încearcă să îţi formezi o rutină

Dacă mergi la sala spontan, doar când ai timp, mereu la alte ore sau mereu la altă sală, nu ai nicio şansă să îţi formezi o rutină. La ce te ajuta o rutină? Ei bine, aceasta este esenţială pentru a integra sala în programul tău de zi cu zi şi pentru a transforma antrenamentul într-un obicei.

Cum îţi poţi crea o rutină? Începe prin a stabili în ce zile ai timp sau vrei să te antrenezi. Pentru unele persoane de trei ori pe săptămână este suficient, în timp ce altele prefera să se antreneze de patru sau cinci ori într-o săptămână. Tu alegi cum şi când vrei să te antrenezi, însă este important să optezi pentru o rutină clară.

Mai apoi, alege în ce zile ale săptămânii vrei să mergi la sală şi de la ce ore. Poate vrei să mergi în serile de luni, miercuri şi vineri ori poate vrei să mergi de două ori dimineaţa şi o dată seara. Din nou, nu contează neapărat cum îţi structurezi programul, ci contează că acesta să fie constant şi să poată deveni un obicei.

Atunci când eşti la început se poate întâmpla să mai ratezi antrenamente sau să nu îţi găseşti motivaţia de a merge în anumite zile. Este absolut normal, însă la fel de normal este să revii la program imediat ce îţi dai seama că încerci să te autosabotezi. Dacă ratezi o zi de antrenament pentru că nu te simţi bine nu vei anula progresul pe care l-ai făcut, aşa că nu există niciun motiv să renunţi definitiv.

Optează pentru un plan complet de antrenament

Ca să îţi găseşti motivaţia pentru a merge la sală, trebuie să ştii ce ai de făcut. Dacă tu mergi mereu la sala fără un scop bine definit sau fără să ştii ce ai de făcut, este foarte probabil să renunţi pe termen lung. În acest fel şi rezultatele vor veni mai greu sau deloc. Ai nevoie de un plan complet de antrenament, în care să ştii exact ce fel de exerciţii faci, cum le faci, când le faci, cu ce greutăţi şi de câte serii şi repetări ai nevoie. Poţi apela la un antrenor personal pentru a te ajuta cu acest lucru sau poţi cere sfatul unor persoane ce practică acest sport de mult timp.

Este esenţial să nu te grăbeşti să iei un plan de antrenament de la altcineva fără să îl adaptezi. Începe cu greutăţi mici, nu îţi forţa corpul şi cere sfatul medicului de familie înainte de a începe să faci efort pentru a te asigura că nu există contraindicaţii.

Foloseşte echipamentul potrivit

Ca să reuşeşti să faci din fitness un obicei, este important să te simţi bine în sală şi să te antrenezi cum trebuie. Nu poţi face asta fără echipamentul potrivit. Ai nevoie de pantofi sport de damă potriviţi, care să permită tălpii să stea într-o poziţie corectă şi să îţi ofere un contact bun cu solul. Adidaşii de damă sunt o super opţiune. Poţi găsi adidaşi Nike de damă pentru fitness sau pentru alergat, în funcţie de cum te antrenezi la sală. Adidaşii de damă se pot combina cu o mulţime de haine sport, de la maiouri şi tricouri şi până la salopete, pantaloni scurţi sau de trening.

Îmbrăcămintea Nike de damă este de asemenea o super alegere. Poţi alege tricouri, maiouri, pantaloni sau colanţi Nike de damă, din materiale prietenoase cu pielea şi care să îţi ofere libertate de mişcare.

Renunţă la temerile nefondate

Foarte multe persoane se simt incomod în sala la început deoarece se gândesc ce cred ceilalţi despre ei sau se gândesc că ceilalţi îi vor judeca dacă nu ştiu să execute o mişcare corect. Astfel de griji nu au niciun temei real. Faptul că tu îţi doreşti să faci sport este despre tine, nu despre ceilalţi. Toţi cei care merg la sala sunt acolo pentru că îşi doresc asta şi pentru a atinge diverse obiective personale.

Renunţă la temeri nefondate atunci când mergi la sală şi priveşte această activitate că pe ceva care te vizează doar pe tine.

Foloseşte ideile de mai sus ca sursa de inspiraţie pentru a te bucura de fitness şi pentru a merge la sală cu plăcere.

Cum găseşti motivaţia pentru a merge la sală: sfaturi utile, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava