Concert pascal
MOPAN Suceava

Fie că este vorba de prânz, de brunch sau chiar de un aperitiv, uneori ne dorim pâine prăjită foarte fierbinte ca acompaniament. Pentru aceasta, un prăjitor de pâine poate fi foarte îndemânatic.

Acest dispozitiv este acum popular în multe case. Dar alegerea unuia potrivit poate fi dificilă. Există pe piață un șir de producători, forme și categorii de prăjitoare de pâine.

Pentru a nu face o greșeală, este mai bine să aveți toate informațiile. În acest articol, vă prezentăm cele mai importante criterii de care trebuie să țineți cont înainte de a vă cumpăra un prăjitor de pâine.

Vertical sau orizontal

Forma prăjitorului de pâine este primul punct de care trebuie să țineți cont atunci când faceți selecția. Există două tipuri principale de prăjitor de pâine: prăjitorul de pâine vertical și cel orizontal. Prăjitorul de pâine vertical este cel pe care îl folosim adesea în casele noastre, este mai extins și vă permite să prăjiți baghete și produse de patiserie.

Prăjitorul de pâine orizontal este folosit mai puțin. La fel ca și prăjitorul vertical, este un transportor: pâinea prăjită circulă pe o bandă transportoare, trimițând pâinile în grilă printr-o fantă. Este posibil să se controleze viteza în funcție de dorința de prăjire pe care se dorește.

Prăjitorul orizontal este popular pentru prăjirea pâinii de casă, a quiche-urilor sau a pizzelor. Este mai puțin voluminos, mai compact și mai stabil în bucătărie. Se găsește adesea în cafenele, în restaurantele hotelurilor sau în restaurantele tip bufet.

Termostat

Termostatul vă permite să reglați intensitatea prăjitorului de pâine și definește gradul de rumenire sau de coacere a pâinii care se prăjește. Această intensitate variază de la un aparat la altul. Pentru a face alegerea, trebuie să țineți cont și de această caracteristică a prăjitorului de pâine.

Există pe piață prăjitoare de pâine cu un termostat cu 5 nivele de temperatură, altele cu 8 nivele de temperatură. Există chiar aparate mai sofisticate al căror termostat vă permite să definiți grade diferite de gătire pentru interiorul și exteriorul pâinii!

Unele prăjitoare de pâine nu au un termostat, ci un cronometru; în acest caz, nu este vorba de controlul temperaturii, ci de timpul de gătire. Prin urmare, trebuie să țineți cont întotdeauna de preferințele dvs. atunci când vă coaceți pâinea pentru a face alegerea.

Sloturi pentru pâine

Numărul de sloturi ale unui prăjitor de pâine este un aspect de luat în considerare atunci când îl cumpărați, iar adesea găsim modele cu 1, 2 sau 4 sloturi. Trebuie să alegeți numărul de sloturi în funcție de mărimea gospodăriei dvs. și de numărul de persoane care mănâncă frecvent la masa dvs.

Pentru un cuplu fără copii, un prăjitor de pâine cu un singur slot este mai mult decât suficient. Pentru o familie mică, optarea pentru un prăjitor de pâine cu 2 fante este mai bună. Prăjitoarele de pâine cu 4 fante sau cu 2 fante mai lungi vor fi ideale dacă sunteți mai mulți. Prăjitoarele de pâine cu fante lungi pot găzdui mai multe felii de pâine de casă sau o bucată mare de pâine.

Dimensiunile fantelor prăjitorului de pâine nu sunt uniforme și diferă în grosime și lățime. Există adesea două modele pentru consistență: fantele de 28 mm și cele de 38 mm. Primul strat este mai potrivit pentru a prăji pâine prăjită simplă, iar cel de-al doilea este mai potrivit pentru felii de pâine mai groase.

Puterea

Puterea este un alt punct de care trebuie să țineți cont atunci când vă cumpărați prăjitorul de pâine. Exprimată în wați (W), puterea determină rapiditatea cu care aparatul va prăji sau va găti alimentele. Alegeți puterea prăjitorului de pâine în funcție de utilizarea pe care doriți să o dați acestuia. Dacă doriți să îl folosiți în mod regulat, este indicat să luați un prăjitor de pâine de minimum 1000 W.

Material

Prăjitoarele de pâine pot fi găsite în diferite materiale: plastic, aluminiu, oțel inoxidabil etc. Cele mai rezistente sunt cele din oțel inoxidabil (inox). Oțelul inoxidabil conferă aparatului o rezistență mai bună la pete, zgârieturi, rugină și la trecerea timpului. De asemenea, este ușor de întreținut și foarte estetic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava