Concert pascal
MOPAN Suceava

Dacă pantofii largi ar fi la fel de ușor de găsit ca și picioarele late ar fi în față și în centru în culoarul de pantofi de damă, iar noi nu ar trebui să vânăm, să săpăm sau să cerem vânzătorului să verifice în depozit pentru mărimea noastră. În plus, mulți pantofi de damă cu „opțiuni largi” nu sunt de fapt concepuți pentru picioare late.

De nenumărate ori, mă trezesc cheltuind bani pe pantofi de damă cu tocuri și adidași care nu rezistă nici măcar un an – uneori nici măcar o săptămână – pentru că nu se întind pe măsură ce îi purtăm. Dacă sunteți gata să întrerupeți acest ciclu frustrant, sfaturile de mai jos vă vor ajuta să găsiți pantofii potriviți pentru picioarele late.

Alegeți piele întoarsă și piele moale în locul celei lăcuite

Acei mocasini lucioși ar putea fi tentanți – sunt alunecoși, joși și pot rezista la puțină ploaie. Dar dacă sunt lucioși, există o șansă bună ca ei să fie făcuți din piele lăcuită, care nu este o alegere grozavă. Adevărata piele lăcuită este un tip de piele acoperită cu un finisaj lucios, rezistent la apă. În zilele noastre, multe produse etichetate ca fiind din piele lăcuită sunt de fapt fabricate din plastic.

Indiferent dacă este piele veritabilă sau nu, există o mare probabilitate ca aceasta să nu aibă nicio elasticitate – un lucru nepotrivit pentru picioarele late. Lipsa de spațiu poate provoca iritarea și umflarea picioarelor, făcând ca un spațiu strâmt să fie și mai strâmt. În schimb, alegeți mocasini confecționați cu materiale moi, cum ar fi pielea, imitația de piele și pielea întoarsă.

Căutați mărimi unisex.

Unele mărci vând același pantof într-o versiune pentru bărbați și una pentru femei, modelul pentru femei având vârful și călcâiul mai înguste. Prin urmare, puteți cumpăra versiunea pentru bărbați în mărimea dvs., dar acest lucru necesită un pic de ghicit. Nu este chiar la fel (dar aproape): căutați mărci care vând pantofi unisex. Nu va trebui să vă ghiciți mărimea și, deoarece pantofii sunt făcuți pentru a se potrivi tuturor, nu va trebui să vă confruntați cu un vârf sau un toc îngust.

Cumpărați mai târziu în timpul zilei

Picioarele dvs. devin mai late pe parcursul zilei. De asemenea, acestea pot fi mai obosite și mai sensibile dacă mergeți mult pe jos. Dacă puteți încerca pantofi atunci când picioarele dvs. sunt în această stare mai puțin perfectă, este probabil să observați mici diferențe de potrivire.

Dar aceste mici probleme se pot amplifica după ce vă purtați pantofii la o alergare lungă sau în timpul sesiunilor de antrenament de două zile. De exemplu, dacă zona degetelor de la un pantof de alergare pare puțin strâmtă în magazin, s-ar putea să se simtă și mai strâmtă – până la punctul de a fi dureroasă – atunci când începeți să acumulați kilometri.

Luați în considerare alegerea ciorapilor dvs.

Purtați întotdeauna șosetele pe care intenționați să le purtați în timpul purtării atunci când cumpărați o pereche de pantofi.

Pentru o potrivire optimă a pantofilor, încercați potențiali pantofi noi de dama cu orice (și toate) șosetele pe care intenționați să le purtați. De exemplu, o șosetă de compresie vă va face piciorul mai subțire în pantof, dar o șosetă de lână pentru drumeții va necesita mai mult spațiu.

Aduceți cu dumneavoastră ortezele

Dacă purtați orteze personalizate sau tălpi ortopedice cumpărate din magazin, aduceți-le cu dvs. atunci când mergeți la cumpărături de pantofi. În funcție de tipul de orteză pe care o purtați, aceasta poate schimba drastic potrivirea pantofului.

De obicei, îndepărtați talpa de încălțăminte și o înlocuiți cu o orteză pentru tot piciorul. Dar orteza este aproape întotdeauna mai groasă decât talpa care vine cu pantoful, așa că este important să probezi pantofii și să îi testezi cu talpa sau orteza pe care intenționezi să o folosești.

Adăugați confort perechii dvs. existente

Dacă nu sunteți pregătită să cheltuiți bani pe o altă pereche de pantofi de damă (este un risc, până la urmă), nu este nimic rău în a le aranja pe cele pe care le dețineți deja. Iată câteva modalități de a face o pereche de adidași, cizme, botine de damă și pantofi cu tocuri mai confortabile:

  • Folosiți un spray de întindere pentru pantofi. Vă recomandăm un spray pentru pantofi, deoarece alte întinderi DIY ar putea păta interiorul pantofilor. Pulverizați produsul pe zona pe care doriți să o întindeți, puneți-vă o pereche de șosete groase și purtați pantofii până când se usucă. Sau, dacă ați păstrat inserțiile din carton gros care au venit în interiorul pantofilor, băgați inserțiile în două șosete și băgați șosetele în interiorul fiecărui pantof. Lăsați-i să se lărgească peste noapte.
  • Scoateți inserțiile și înlocuiți-le. Schimbarea inserțiilor ar putea să vă ofere un pic de spațiu suplimentar. Țineți cont de faptul că scoaterea lor în întregime ar putea să nu fie cea mai bună soluție – tălpile ajută la prevenirea disconfortului și a bășicilor (care pot provoca umflarea picioarelor). Dacă nu puteți găsi inserții online care să fie mai confortabile, încercați să schimbați niște tălpi sau orteze de la o altă pereche pe care o aveți acasă.
  • Purtați șosete care elimină umezeala. Bumbacul, lâna și șosetele foarte groase absorb transpirația și rețin căldura, ceea ce face ca picioarele să se umfle. Materialele care evacuează umezeala, cum ar fi lâna Merino și amestecurile de poliester și spandex, ar trebui să fie de ajuns. Căutați „moisture wicking” pe eticheta ciorapilor.
Cum să vă cumpărați pantofi dacă aveți picioarele late, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava