Concert pascal
MOPAN Suceava

Două tone de alimente și un clopot de 330 de kilograme au fost dăruite marţi, 25 iulie 2023, Episcopiei de Bălţi din Basarbia. Darurile au venit din partea Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Din delegaţia care a trecut Prutul au făcut parte: arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, protosinghelul Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu, părintele Emanuel Apetrei, parohul Parohiei Urşiţa-Mironeasa, judeţul Iaşi, şi părintele Nicolae Tverdostup de la Parohia Romanovca din Arhiepiscopia Chişinăului.

La orele dimineţii, la un centru comercial din Bălţi s-au cumpărat următoarele produse neperisabile: ulei, zahăr, malai, făină de porumb, hrişcă şi orez. Apoi, alimentele au fost transportate la sediul Episcopiei de Bălţi, unde au fost descarcate. Aici, delegaţia a fost întâmpinată de Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a menţionat că acţiunea filantropică s-a organizat pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe din Episcopia de Bălţi.

Părintele Dorian Revenco, protopop de Bălţi, şi-a arătat recunoştinţa faţă de Mănăstirea Hadâmbu pentru alimentele oferite, ce vor fi de mare folos pentru activitatea social-filantropiscă a Episcopiei de Bălţi.

Preafinţitul Părinte Episcop Antonie a aminitit că a devenit o tradiţie ca Mănăstirea Hadâmbu să organizeze acte de binefacere în Episcopia de Bălţi.

Darurile oferite de Mănăstirea Hadâmbu vor fi distribuite în perioada următoare către oamenii aflaţi într-o situaţie materială precară din Episcopia de Bălţi. De asemenea, clopotele dăruite vor răsuna la sediul paraclisului episcopal din Bălţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava