Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputaţii PNL de Suceava vor susţine ca municipiul reşedinţă de judeţ să devină o viitoare capitală de regiune. Anunţul a fost făcut în şedinţa de sâmbătă a Delegaţiei permanente a PNL Suceava. Astfel, deputatul liberal din colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu, a spus că personal va susţine ca Suceava să fie un viitor centru regional, însă în momentul de faţă nu există un proiect oficial pentru viitoarea regionalizare a României. Surugiu a arătat că în momentul de faţă sunt doar discuţii pe această temă, însă cel mai probabil se va merge pe varianta de opt regiuni. Potrivit informaţiilor apărute în presă, judeţul Suceava ar urma să facă parte din Regiunea de Nord – Est, care ar puteaă să aibă capitala la Piatra Neamţ.

„Eu sunt nemţean de loc. Dar realizez şi sunt perfect conştient că nu este Piatra Neamţ în poziţia asta. Pentru că dintre toate oraşele Moldovei, nu este chiar cel mai mare şi cel mai accesibil din acest punct de vedere. Sunt discuţii. Categoric noi vom susţine ca Suceava să fie capitala acestei regiuni. Cu siguranţă cei de la Iaşi se vor bate să fie Iaşul. Domnul Stavarche îşi doreşte capitala la Bacău. Acum probabil şi cei de la Piatra Neamţ îşi doresc şi ei acest lucru”, a declarat Radu Surugiu. El a adăugat că proiectul pentru regionalizarea României, „care probabil va schimba radical viitorul şi dezvoltarea ţării” trebuie să intre în mod obligatoriu în dezbatere publică.

De asemenea, deputatul PNL din colegiul Rădăuţi Constantin Galan, a precizat că şi el va susţine ca Suceava să devină o viitoare capitală de regiune, însă a adăugat că în această chestiune „trebuie să fim realişti”. Galan a arătat că o viitoare capitală de regiune va trebui să aibă un anumit număr de locuitori, să aibă infrastructură, cultură, un centru universitar mai mare, dar şi tradiţii. „Categoric noi sucevenii vom ţine pe cât posibil să fie la Suceava. Însă consideră că viitoarele regiuni trebuie să fie împărţite uniform. Ce ar fi ca mâine să fie regiunea Covasna Harghita, sau mai ştiu eu cum, şi să-şi pună drapelul lor. Oricum, la timpul respectiv, Guvernul şi Parlamentul vor hotărî cum se va face. Noi vom susţine cauza Sucevei”, a precizat Galan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava