• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Liderul Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, lansează o nouă provocare. Este vorba de o întrebare la care toți românii ar trebui să găsească răspunsul. ”Întrebarea care ar trebui să ne-o punem este dacă pentru România ar fi mai bine să avem un tip republică prezidențială sau să rămânem la actual sistem în care puterea este partajată de mai mulți actori instituționali?”. Întrebarea deputatului Pro România  este generată de comportamentul președintelui Klaus Iohannis. ”Pare, din ce în ce mai clar, că planul președintelui Iohannis este schimbarea actualei forme de republică, într-una prezidențială. Lucrurile sunt mai clare după mesajele de azi, refuzul de a numi miniștrii propuși de PSD la transporturi și dezvoltare, refuzul de a revoca procurorul general, la propunerea ministrului justiției, precum și prelungirea mandatului generalului Ciucă în fruntea armatei”, a explicat Nechifor.

El a consideră că Iohannis are nevoie ca de aer de o platformă de comunicare, cât timp platforma politică a PNL nu pare să îl ajute foarte mult, mai ales odată cu intrarea în cursa prezidențială a lui Dacian Cioloș. ”În afară de a lua la pumni guvernarea PSD ALDE – și așa vai de mama ei, e nevoie și de ceva pe pozitiv, în antiteză cu Dragnea și Tăriceanu, iar modelul de republică poate fi un subiect pe care publicul larg îl înțelege ușor și e posibil sa îl și îmbrățișeze. De ce spun asta? Pentru că președintele are deja câteva atuuri de partea sa, chiar dacă guvernul va organiza președinția rotativă a consiliului UE, spuma va fi luată de Iohannis, cireașa de pe tort urmând să fie summit-ul de la Sibiu, anunțat în premieră chiar de Jean Claude Junker, apropiat al fostului primar al orașului gazdă. În al doilea rând, schimbarea de atitudine, din cea de președinte contemplator, în președinte decizional, ca să nu folosesc dictator, poate fi pe placul românilor, atâta timp cât PSD și ALDE au irosit fără nicio emoție doi ani de liniște în care puteau sa facă foarte mult din ceea ce au promis. Iar acum, după atâtea bâlbe guvernamentale, Klaus Iohannis poate impune agenda jocului politic, trimițându-i pe Dragnea și Tăriceanu să se joace dea propunerile de miniștri până se vor plictisi”, a spus deputatul Nechifor.

În opinia sa, asistăm practic la o situație de pat din șah, și unii și alții ar vrea mat, prin acțiunea de suspendare a președintelui, dar ambele tabere sunt în imposibilitatea de a face vreo mișcare, știindu-se faptul ca o eventuală punere în operă a acestui plan l-ar reinventa pe Iohannis, chiar dacă acesta face tot ceea ce îi stă în putință în acest sens, în timp ce coaliția de guvernare încearcă sa mute subiectul într-o zonă adiacentă, încercând punerea sub acuzare a președintelui. ”Dar nu cred că asta e suficient de înțeles, pentru că în acest stadiu vedem doar efectele și nu cauzele care au produs această situație. Cred că principala cauză este dată de incapacitatea marilor partide de a face politici publice articulate, bine comunicate publicului larg și care sa aibă efecte pozitive pentru oameni, pe termen scurt și mediu. Și mă refer aici și la PSD și la PNL, chiar dacă primii sunt la guvernare iar liberalii sunt cel mai mare partid din opoziție. Și cred că ambele partide și – au dezamăgit foarte mult propriul lor electorat, se vede de altfel și în sondajele de opinie. Iar în ochii opiniei publice, dezamăgirea este poate cel mai grav păcat politic pe care cineva poate să îl comită. Lumea acceptă și nepriceperea uneori și hoțomăneala alteori, dar prețul pentru dezamăgire este mare și ultimii care l-au plătit au fost pedeliștii. Klaus Iohannis a speculat foarte bine această disoluție în rândurile social democraților și liberalilor și își va impune pas cu pas agenda prin care să câștige cel de al doilea mandat de președinte, fără a conta foarte mult pe mașina de partid a PNL. Singurul factor perturbator ar putea fi apariția unui candidat nou la funcția de președinte al României, care, din postura de outsider sau de challanger, să aibă capacitatea de a intra în turul 2, unde va avea un avantaj uriaș, își va conserva zestrea electorală din primul tur, dar va culege și voturile negative la adresa lui Klaus Iohannis. Sau Liviu Dragnea. Și dacă ne gândim că ultimii doi președinți aleși au intrat în campanie, nu aș spune că de nicăieri, dar cu siguranță foarte târziu, atât de târziu că mai nimeni nu le dădea șanse”, și-a încheiat Nechifor analiza.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava