Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Pe 21 decembrie se împlinește un an de când cetățenii români au decis să îi reprezint în Parlamentul României. Pentru mine, personal, este o mare onoare și o mare responsabilitate faptul că atât de mulți bucovineni și-au pus speranțele în mine.
Chiar dacă puțini parlamentari români fac un minim efort de a-și face bilanțul anual și de a-i informa pe alegători asupra activității lor parlamentare, eu am decis să fac acest lucru în fiecare an. Cei care m-au ales au dreptul să evalueze dacă mi-am făcut datoria și mi-am respectat angajamentele, chiar dacă, fiind un deputat în opoziție, puterea mea de a produce schimbări majore în România este mult mai mică decât cea a parlamentarilor aflați în majoritatea guvernamentală.
Dacă ar fi să vorbim despre activitatea mea, în cifre ea arată astfel: am ințiat nu mai puțin de 21 de propuneri legislative pentru modificarea și completarea unor acte normative importante, precum Legea educației, Codul fiscal sau Legea pensiilor, pentru stimularea muncii și a capitalului privat autohton, am formulat 25 de întrebări și interpelări prin care am expus miniștrilor probleme consistente ale sucevenilor și le-am cerut sau furnizat soluții la problemele oamenilor, chiar și asupra unor probleme cu impact național, am avut 16 intervenții în plen și am inițiat, alături de colegii din PNL 5 moțiuni, dintre care 2 au fost moțiuni de cenzură, iar 3 au fost moțiuni simple pe probleme extrem de importante din societatea românească: sănătatea, infrastructura și justiția.
Aș vrea să mai adaug faptul că, dincolo de cifrele prezentate, în acest an am avut o parte a activității mele, la fel de consistentă la nivelul comisiilor permanente, acolo unde se întocmesc raporte asupra legilor și unde se formulează amendamente, adică propuneri pentru ameliorarea proiectelor legislative.
De exemplu, numai la ultima lege dezbătută de Parlament, cea a bugetului de stat, am formulat, împreună cu toți colegii parlamentari din PNL Suceava mai multe amendamente care să conducă la finanțarea și finalizarea unor obiective de investiții extrem de importante pentru noi, dar uitate de Guvern, cum sunt de pildă centura Municipiului Rădăuți sau centura Municipiului Suceava, precum și finanțarea închiderii depozitelor de deșeuri de la Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc. Am mai propus, de asemenea, finanțarea unor obiective așteptate de prea mulți ani, cum sunt, de exemplu, construirea unei săli polivalente în Municipiul Suceava, reabilitarea căminului de bătrâni de la Solca, modernizarea spitalului municipal de la Fălticeni, finanțarea drumului expres Siret-Suceava-Pașcani-București, sume pentru echilibrarea bugetelor locale pentru asigurarea utilităților în Județul Suceava, scoaterea din fondul forestier a unui teren în vederea modernizării DJ 174C Panaci-Bilbor, precum și modernizarea punctului de trecere a frontierei de stat Siret Porubne de la granița cu Ucraina.


Este drept că mi-aș fi dorit ca și parlamentarii PSD și ALDE să ne susțină, să voteze favorabil atunci când unele probleme au nevoie de răspunsuri responsabile din partea Parlamentului. Nu erau doar amendamentele semnate de mine și de colegii mei liberali, ci erau amendamentele întregii populații din Suceava. Aș mai vrea să adaug faptul că, înainte să formulăm aceste propuneri, ne-am consultat cu primarii din județ, cu șefi ai instuțiilor și chiar și cu cetățeni.
Din păcate, unor colegi de la putere, competiția politică le întunecă rațiunea și chiar dacă o propunere este bună, ea este respinsă doar pentru că a fost formulată de un reprezentant PNL. Probabil că acest din urmă aspect este și cea mai mare mâhnire a mea din primul an de parlamentar de Suceava – faptul că nu am reușit să conving parlamentarii PSD și ALDE că problemele oamenilor nu au culoare politică, iar atunci când avem de luat decizii în favoarea românilor, trebuie să lăsăm de-o parte orice confruntare politică și să fim ghidați doar de nevoia de a face bine oamenilor.
În plus, pe lângă activitatea desfășurată la București, sucevenii trebuie să știe că aproape de ei, în centrul Municipiului Rădăuți, există și are ușa deschisă cabinetul meu parlamentar. Am inaugurat acest cabinet în prezența președintelui PNL, domnul Ludovic Orban, a secretarului general PNL, domnul Robert Sighiartău, a președintelui Consiliului Județean, domnul Gheorghe Flutur, a mai multor colegi din PNL și a cetățenilor. Toți cei  care doresc să discute cu mine, care vor să îmi prezinte problemele lor, trebuie să știe că o pot face în fiecare săptămână la cabinetul parlamentar.
Săptămânal ajung să discut cu cetățenii, dar și cu primarii din Suceava și încerc, de fiecare dată, fie să găsesc soluții, fie să le transmit, mai departe, către miniștri sau către instituțiile abilitate să furnizeze soluții.
În anul care a trecut, am avut onoarea și plăcerea de a fi parte, alături de colegii mei din PNL în evenimente extrem de importante pentru noi, sucevenii, cum ar fi ”Luna diasporei”, ”Ziua Bucovinei”, ”Ziua minorităților naționale din Bucovina” și ”Ziua națională a României”.
Pentru că am convingerea că numai prin investiții puternice putem să scoatem Bucovina din sărăcie, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu reprezentanți ai conducerii Camerei de comerț româno-germane și chiar și cu Excelența Sa, Kim Eun-Joong, ambasadorul Republicii Coreea, în virtutea faptului că sunt vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu această țară. Mă bucur că Excelența Sa a dat curs invitației mele și a vizitat Bucovina în data de 23 noiembrie.
Să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoși și mai înțelepți în anul care vine și să putem face mai multe pentru cetățenii suceveni care merită să trăiască mai bine.

Dumitru Mihalescul
Deputat PNL

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul și-a prezentat bilanțul la un an de activitate parlamentară, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava