Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul sucevean al Partidului Umanist Social Liberal, Vlad Popescu Piedone, a anunțat că proiectul umaniștilor privind meșteșugarii a primit undă verde la de Comisia Europeană. Vlad Popescu – Piedone a spus că CE a acceptat propunerile europarlamentarului PUSL Maria Grapini, privind revizuirea programului-pilot pentru finanțarea meșteșugarilor, depus în primăvara acestui an.

„Promovarea produselor artizanale și sprijinirea meșteșugarilor se califică pentru categoria A și ar putea fi implementată așa cum s-a propus. Vă rugăm să prezentați propunerea revizuită ca amendament bugetar. Comisia va include evaluarea sa revizuită a acestei propuneri în pachetul general al evaluărilor PPPA revizuite. Pachetul va fi trimis Secretariatului Comisiei pentru Bugete al PE (BUDG) începutul lunii septembrie odată ce procesul de reevaluare se încheie”, a răspuns Comisia Europeană propunerilor europarlamentarului umanist.

Vlad Popescu Piedone a declarat că practic, proiectul a trecut de la categoria B la cel mai înalt nivel – categoria A și în acest fel va fi o linie bugetară în 2024 pentru a se aloca fonduri europene pentru meșteșugari și produse tradiționale.

El a mai precizat că acest proiect-pilot depus de Maria Grapini vizează meșteșugarii și produsele meșteșugărești cu indicație geografică protejată, un factor esențial al turismului regional și al promovării culturii specifice anumitor zone.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava