Concert pascal
MOPAN Suceava

De-a lungul timpului alimentația a suferit schimbări importante, iar astăzi ne confruntăm cu o adevărată dilemă în ceea ce privește alegerea unei diete adecvate. Cercetători și specialiști în domeniul nutriției și alimentației vor analiza această temă, în cadrul Conferinței ”Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?”
Dezbaterea face parte din seria de conferințelor științifice INOVALIMENT, organizate de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Conferința va avea loc joi 24 iunie, începând cu ora 16:00 și va fi un eveniment mixt, atât cu prezență fizică, cât și cu participare online.

“Ce vom mânca în viitor? este întrebarea care preocupă societatea actuală.  Resursele limitate, poluarea, creșterea populatiei si incidența bolilor metabolice au adus în analiză transformarea sistemului alimentar si dietele viitorului. În cadrul dezbaterii vom analiza transformarea sistemului alimentar din perspectiva cercetării știintifice și a medicinei de precizie, dar și din perspectiva consumatorului și a dietelor pe care acesta și le asumă. Vom căuta să înțelegem dacă veganismul este o alegere personală sau o condiție responsabilă pentru viitorul planetei?”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

Subiectele care vor fi dezbătute în cadrul conferinței sunt următoarele:

•           Transformarea sistemului alimentar. Este pregătit sistemul alimentar pentru viitor?  Avem soluții pentru diete echilibrate?
•           Nutriția de precizie și dieta personalizată. Impactul veganismului și al dietei bazate pe proteina animală asupra sănătății.
•           Surse de hrană sustenabilă: proteine alternative, resurse de hrană din ocean.
•           Alimentele viitorului. Tendințe în cercetarea alimentară.
•           Veganismul și impactul său asupra mediului.

Printre specialiștii care vor dezbate aceste teme se numără: Dr. Anca Hâncu, Medic Nutriționist Metabolic Balance, Dr. Corina Zugravu, Medic Nutriționist, Șefa Catedrei de Igienă Alimentară din cadrul UMF Carol Davilla, Dr. Simona Carniciu, Medic Diabetolog, Prof. Univ. Dan Vodnar, Profesor Univ. Dr. USAMV Cluj, Prorector și Șef de Cercetare, Ligia Pop, Raw Chef, Florentina Opriș, prezentator TV, specialist în nutritie, sport și terapii alternative, promotor al unui stil de viață sănătos.

Conferința va avea loc în Sala Mozart a Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești, nr. 16. Cei care doresc să participe la conferință trebuie să completeze un formular de înscriere pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava