Concert pascal
MOPAN Suceava

Sub omoforul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Mănăstirea Piatra Tăieturii a găzduit astăzi un eveniment deosebit, care a adus împreună spiritualitatea și cultura într-o armonioasă comuniune. Sub privirile ocrotitoare ale pr. Macarie Starețul, o figură venerabilă și inspirațională, Universitatea George Bacovia din Bacău a conferit ” Diploma de excelență” pentru contribuția semnificativă  a Părintelui Stareț în folosul spiritual al societății.

Ziua a debutat cu  Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prin care credincioșii au căutat să se apropie de Hristos Dumnezeu și să primească binecuvântarea pentru evenimentul ce urma să se desfășoare. Într-o atmosferă plină de respect și recunoștință, domnul rector Andrei Paraschivescu, însoțit de oaspeți distinși, a fost întâmpinat cu gestul tradițional al oferirii de pâine și sare de către copiii din Țara Dornelor.

Curtea mănăstirii a fost martoră a unei sesiuni de comunicări de excepție, în care cuvintele au fost purtătoare de înțelepciune și lumină spirituală. Într-un cadru înălțător, reprezentanți aleși au împărtășit discursuri inspiraționale, evidențiind rolul fundamental pe care Biserica îl are în lumea contemporană. Patrimoniul cultural și istoric, păstrat cu sfințenie de-a lungul timpului, a fost subliniat ca fiind o comoară inestimabilă ce trebuie să fie transmisă cu grijă generațiilor viitoare.

În prelegeri captivante, s-a conturat cu claritate misiunea social-duhovnicească pe care nu trebuie să o uităm sau să o neglijăm. Într-o lume adesea tumultuoasă, activitatea Bisericii este farul ce îndrumă sufletele către bine și frumos, oferind sprijin și alinare celor aflați în nevoie.

Astfel, evenimentul de la Mănăstirea Piatra Tăieturii a reprezentat un pas semnificativ în unitatea dintre tradiție și progres, între sacru și profan. Prin „Diploma de excelență” acordată pr. Macarie Starețul, Universitatea George Bacovia din Bacău a recunoscut și a celebrat înalta sa vocație duhovnicească și eforturile de a îmbogăți viața spirituală a comunității.

În final, acest eveniment a rămas ca o amintire vie și caldă în sufletele tuturor celor prezenți, inspirându-i să continue să căute lumina și înțelepciunea în mijlocul călătoriei lor spirituale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava