Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat, astăzi, de la Suceava că a fost emis acordul de mediu pentru autostrada A7 de la Pașcani la Suceava. Prezent alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la o ședință de informare cu privire la stadiile proiectelor pentru tronsoanele A7 Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, Cristian Pistol a precizat că anul acesta se poate finaliza studiul de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani – Suceava. „Sectorul Pașcani – Suceava al A7 are de astăzi acord de mediu. Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a proiectului tehnic și ulterior de execuție a lucrărilor”, a spus Cristian Pistol. El a adăugat că și tronsonul Suceava – Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor se intenționează să se finalizeze studiul de fezabilitate, după obținerea acordului de Mediu. „Și acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici va intra în faza de elaborare PTE și ulterior a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km.

Cu aceste două secțiuni putem spune că întreaga A7, de la Ploiești la Siret, va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil. A7, această veritabilă coloană vertebrală rutieră a Regiunii Moldova, va permite o dezvoltare economică accelerată a zonei si recuperarea decalajelor față de alte regiuni”, a declarat directorul CNAIR. El a adăugat că tot astăzi a fost obținut Acordul de Mediu pentru Varianta Ocolitoare a orașului Gura Humorului. „Este un obiectiv derulat printr-un parteneriat între Ministerul Transporturilor/CNAIR și Consiliul Judțean Suceava important pentru infrastructura rutieră din Bucovina. Această variantă ocolitoare, care va fi construită la profil de autostradă, va reprezenta prima secțiune a viitoarei Autostrăzi a Nordului A14, care va asigura legătura Bucovinei cu frontiera de vest a României pe ruta Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej – Baia Mare – Satu Mare – Petea, la frontiera cu Ungaria”, a mai afirmat Cristian Pistol.

El a mai declarat că în discuțiile purtate astăzi la Suceava, Consiliul Județean și-a manifestat interesul pentru derularea în parteneriat și a altor obiective de infrastructură din Bucovina, printre care secțiunea de autostrada Suceava – Gura Humorului care va asigura o legătură de mare viteză între A7 și A14.

În final el a ținut să îi mulțumească președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur pentru modul în care acesta, împreună cu instituția pe care o conduce s-a implicat în urgentarea procedurilor necesare pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret.

„Îi mulțumesc în mod deosebit domnului președinte Flutur pentru implicarea pe care a avut-o și sprijinul pe care ni l-a acordat în mod continuu pentru îndeplinirea obiectivelor, respectiv a studiilor de fezabilitate. Au fost multe greutăți întâmpinate cu proprietarii, cu identificarea lor, cu realizarea studiilor de teren. Sunt lucruri în care dânsul alături de echipa lui s-a implicat în mod direct și ne-a sprijinit activitatea astfel încât să putem vorbi acum de aceste faze avansate ale acestor documentații tehnico-economice, a spus Pistol.

Directorul CNAIR anunță de la Suceava că a fost semnat acordul de mediu pentru autostrada Pașcani – Suceava iar până la finalul anului va fi gata studiul de fezabilitate, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava