Renumitul medic psihiastru sucevean, Alexandru Paziuc, președintele Asociației de Psihiatrie Socială din România, a primit distincția ”Honorary Fellow” ca recunoaștere a ”contribuției remarcabile la sănătatea și bunăstarea oamenilor și la progresul psihiatriei sociale”. Distincția i-a fost înmânată de președintele Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială, Roy Abraham Kallivayalil, profesor la Pushpagiri Institute of Medical Sciences din India, la cel de-al 23-lea Congres al Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială care s-a desfășurat la București în perioada 25-28 octombrie. La Congresul de organizarea căruia s-a ocupat Asociația de Psihiatrie Socială din România condusă de doctorul Paziuc dar și Asociația Română de Psihiatrie condusă de prof. Doina Cozman, au participatcâteva sute de medici psihiatri, psihologi, psihoterapeuți și profesioniști din domeniul sănătății mintale din întreaga lume. Tema Congresului a fost „Determinanții sociali ai sănătății mintale și accesul la îngrijire”. Asociațiea Mondială de Psihiatrie Socială este una dintre cele mai vechi organizații globale de sănătate mintală fiind fondată la Londra în 1964 de dr. Joshua Bierer.

Paziuc, nominalizat de The Economist și ”The Ratiu Family Charitable Foundation”

Metodele inovatoare promovate de medicul psihiatru Alexandru Paziuc la Spitalul de Psihiatrie din Cîmpulung Moldovenesc pe care l-a condus mai mulți ani au fost apreciate la nivel internațional. El a fost nominalizat de prestigioasa publicaţie britanică The Economist în cadrul unui raport de ţară care a vizat sănătatea mintală. De asemenea, Alexandru Paziuc a mai fost nominalizat de prestigioasa fundație britanică ”The Ratiu Family Charitable Foundation” pentru activitatea sa inovatoare în domediul sănătății mintale, pentru exemplul de bună practică medicală și managerială, impactul pozitiv pe care l-a adus asupra comunității, societății și contribuția permanentă asupra dezvoltării psihiatriei sociale și comunitare, a serviciilor de sănătate mintală, precum și a sistemului de sănătate din România.

Distincție pentru un renumit medic psihiatru sucevean la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială de la București, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava