Concert pascal
MOPAN Suceava

Distribuitorul online de dispozitive electronice, Corect 2000, își gestionează optim întreaga activitate de când a înlocuit vechiul soft ERP cu o soluție modernă și integrată, formată din sistemele SeniorERP și SeniorVisualBI, de la Senior Software. În prezent, compania procesează zilnic, fără erori, sute de comenzi provenite din eMAG și dispune de un mod de facturare simplificat, timpul dedicat acestei operațiuni fiind redus de la câteva săptămâni la câteva ore.

Corect 2000, business care comercializează online dispozitive electronice, a obținut economii majore de timp și gestionează mult mai eficient activitatea după ce a renunțat la vechiul program de gestiune în favoarea unui soft ERP performant. Distribuitorul a decis să își îmbunătățească performanțele afacerii implementând sistemul SeniorERP integrat cu softul de raportare și analiză a datelor SeniorVisualBI, de la Senior Software.

Cu o cifră de afaceri de circa 24 milioane RON, compania vinde o gamă largă de produse electronice, atât prin intermediul magazinului online, cât și prin platforma eMAG Marketplace. Gestionarea corectă a stocului, precum și simplificarea procesului de preluare și procesare comenzi, inclusiv a activităților de facturare, reprezentau două dintre preocupările majore ale distribuitorului. În prezent, ca urmare a parteneriatului cu Senior Software, compania realizează mult mai simplu managementul integrat al afacerii, iar prin automatizarea transferului de date dintre noul soft ERP și platforma eMAG, firma procesează fără probleme sute de comenzi pe zi.

”Cel mai important aspect obținut cu SeniorERP este faptul că facturarea se produce mult mai rapid. Înainte, identificarea plăților transmise de eMAG și asocierea acestora cu fiecare factură în parte se făcea manual, proces ce dura chiar și câteva săptămâni și era predispus erorilor. Acum, prin integrarea sistemului ERP cu eMAG, astfel de operațiuni sunt realizate extrem de repede, în doar câteva ore. Procesăm și 400 de comenzi pe zi, iar ERP-ul cu siguranță ne simplifică acest proces pentru că totul se importă automat, se facturează automat, fără vreo eroare”, a declarat Horia Petruțiu, Director Vânzări – Corect 2000.

Conectarea sistemului SeniorERP cu platforma eMAG permite asocierea automată a plăților din borderoul de încasări cu facturile aferente și, implicit, stingerea soldurilor, fiind astfel asigurate trasabilitatea și acuratețea întregului proces de facturare.

Anterior parteneriatului cu Senior Software, distribuitorul utiliza un program ERP pus la dispoziție de un furnizor din Târgu Mureș. Odată cu dezvoltarea companiei, softul în cauză nu mai reușea să acopere nevoile afacerii, iar customizările necesare erau numeroase și implementarea acestora de către furnizorul de software dura prea mult timp. Problemele cu care se confrunta echipa Corect 2000 erau legate atât de acuratețea în gestiunea stocurilor, cât și de aspecte referitoare la contabilitatea afacerii, care era ținută într-un program separat, neintegrat cu vechiul ERP. Distribuitorul întâmpina dificultăți cu privire la exportul facturilor și completarea și generarea declarațiilor conform cu cerințele legale.

”Noi nu aveam o gestiune corectă a stocului cu vechiul ERP și nici nu dispuneam de rapoarte detaliate. Afacerea a crescut și acest program nu mai reușea să țină pasul cu dezvoltarea companiei și cu evoluția pe care noi ne-am propus-o. O altă problemă era faptul că zona de contabilitate era acoperită de un alt program, care nu era integrat cu acel ERP, existând probleme și în emiterea declarațiilor. Inclusiv fișierul SAF-T din acest program ne dădea mari bătăi de cap.

Acum, cu SeniorERP, avem partea de contabilitate integrată în soft, am reușit să depunem corect și Declarația 406 și gestionăm optim întreaga afacere. Un alt plus important îl reprezintă faptul că putem lansa mult mai rapid comenzile către furnizori și știm exact de ce produse avem nevoie. Noua soluție de la Senior Software ne ajută să stabilim cât mai precis necesarul de marfă, luând printre altele în calcul și predicții de vânzare cât mai exacte pentru perioada următoare. În ziua de astăzi, fără un sistem ERP integrat nu poți face față problemelor care apar în acest domeniu de activitate”, a adăugat Horia Petruțiu.

Cu sistemul ERP de la Senior Software, compania își gestionează optim stocul de marfă, inclusiv retururile și zona de service. Prin eliminarea situațiilor de lipsă stoc sau excedent de stoc, dar și prin procesarea mai rapidă și corectă a comenzilor, distribuitorul a reușit să îmbunătățească atât modul în care se desfășoară activitatea în companie, cât și relațiile comerciale cu clienții și furnizorii. Cu SeniorVisualBI, managerii Corect 2000 au în plan să urmărească în detaliu vânzările și profitabilitatea în funcție de diferite criterii de interes setate intern, ceea ce le va permite să conceapă strategii mai eficiente de business. Totodată, distribuitorul va beneficia de o nouă platformă B2C, magazin online care va fi pus la dispoziție tot de Senior Software și care, de asemenea, va fi integrat cu SeniorERP.

Despre Corect 2000

Începută ca o afacere de familie în 1998, Corect 2000 a activat inițial pe piața de construcții și instalații, iar din anul 2016 s-a orientat către distribuția online a unei game largi de produse, printre care se numără și dispozitive electronice. Vânzarea se realizează prin platforma eMAG Marketplace și prin magazinul online propriu kidgps.ro. Printre produsele comercializate de Corect 2000 se numără: camere de supraveghere, smartwach-uri, produse de gaming, jucării, articole pentru întreținere și îngrijire corporală, produse pentru uz casnic, accesorii auto și nu numai.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 500 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în 5 locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), având o echipă de peste 200 de angajați.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava