Concert pascal
MOPAN Suceava

A fost una dintre cele mai frumoase şi mai talentate actriţe românce și a avut o carieră fabuloasă vreme de 70 de ani. Un lucru mai puțin știut despre Dina Cocea este că, la un moment dat, ar fi reușit să-i atragă atenția inclusiv infamului lider comunist Gheorghe Gheorghiu Dej, notează click.ro.

Născută pe data de 27 noiembrie 1912, la Bucureşti, într-o familie de intelectuali, tatăl său fiind scriitorul şi pamfletarul N.D. Cocea, iar mama, Florica Mille, fiica gazetarului şi scriitorului Constantin Mille, Maria Constantina „Dina” Cocea a rămas în memoria fanilor şi a cunoscuţilor o actriţă talentată şi o femeie extrem de frumoasă şi elegantă. Mătuşa sa a fost celebra Alice Cocea, un nume care a strălucit în perioada interbelică pe marile scene ale teatrului parizian.

Fiind o femeie foarte frumoasă, Dina Cocea a fost curtată de bărbaţi importanţi ai vremii. Despre actriţă s-a spus că ar fi fost iubita baronului Manfred von Killinger, pe vremea când acesta a fost ambasadorul Germaniei în România, între 1941 și 1944. De asemenea, se spune că l-a cucerit cu frumusețea eii și ar fi avut o legătură foarte discretă cu liderul comunist Gheorghe Gheorghiu Dej.

Sursa foto: Facebook

Citește mai multe pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/diva-care-l-a-cucerit-pe-gheorghe-gheorghiu-dej-a-2336314.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava