Concert pascal
MOPAN Suceava

La cea dintâi ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022), organizată la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, doi elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” dinSuceava și-au revendicat aurul și au adăugat în palmaresul personal și în cel al echipajelor României titlurile de învingător absolut la proba observațională de noapte, respectivpecel de învingător absolut la proba observațională de zi.

Ambii elevi fac parte din Grupa de astronomie, de la Centrul de Excelență Suceava, și sunt pregătiți atât de domnul prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, inițiator și organizator al competiției internaționale, câtși de profesorii de fizică de la clasă, Carmen Amorăriței și Sorin Golda.

Elevii ștefanieni care reconfirmă, din nouși din nou, performanțelepasionaților de astronomie din județulnostru la diverse și multiple competiții naționale și internaționale sunt David Palaghianu, din clasa a IX-a, Medalia de aur și învingător absolut la proba observațională de zi și Rafaela-Ecaterina Barac-Bologa, din clasa a X-a, premiată cu Medalia de aur și declarată învingător absolut la proba observațională de noapte.

Rezultatele lor, ca și ale tuturor elevilor din echipajele înscrise în concurs, reconfirmă nu doar consecvența și temeinicia pregătirii lor academice, cât și oportunitatea unei astfel de olimpiade, în contextul noilor provocări și perspective ale științei și educației.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Suceava transmite felicitări elevilor premiați, profesorilor și coordonatorilor lor, colegiului și familiilor care susțin și astfel educația pentru științele viitorului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava