Concert pascal
MOPAN Suceava

Doi suceveni s-au ales cu dosare penale după ce au tăiat ilegal mai mulţi copaci. În dimineaţa zilei de vineri, agenţii Postului de Poliție Izvoarele Sucevei s-au sesizat cu privire la faptul că  H. Vasile, de 66 ani, din satul Brodina, a tăiat din pădurea proprietate personală mai mulţi arbori nemarcați.
La fața locului, agenţii de poliţie, însoţiţi de un lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Brodina, împreună cu proprietarul terenului, H. Vasile, au constatat că în perioada 23 decembrie 2013 – 10 ianuarie 2014, opt arbori au fost tăiați ilegal, cu un volum de 4,224 mc şi o valoare de  547,78 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.
De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, 11 ianuarie 2014,  poliţiştii din vama s-au sesizat cu privire la faptul că Ţ. Andrei, de  29 ani, din localitate, taie ilegal arbori şi transportă masă lemnoasă la domiciliu.
În urma cercetărilor a fost identificat un autoturism de teren, proprietatea lui Ţ. Cosmin, care a declarat că  vine de la o  exploatare de unde a achiziţionat material lemnos.
În interiorul autoturismului au fost descoperite 12 bucăţi de lemn, cu lungime de aproximativ un metru fiecare, tânărul declarând că  materialul  lemnos  îl are de la un lucrător de la o exploatare forestieră.
În urma verificărilor efectuate în zonă, poliţiştii au identificat 22 de bucăţi de arbori, cu lungimi cuprinse între 4 şi 16 metri. În urma inventarierii a rezultat cantitatea aproximativă de 10,17 de metri cubi de lemn rotund de lucru, de esenţă brad şi molid, în valoare de aproximativ 762,75 lei.
Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta, până la clarificarea provenienţei şi definitivarea cercetărilor.
În ambele cauze cercetările sunt continuate, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională şi urmând a se dispune procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava