MOPAN Suceava

Doi comercianți ambulanți au furat o sumă de 9.000 de lei de la un bătrân din Șaru Dornei, după au băut împreună. Vineri seara, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată cu privire la faptul că multe persoane i-au sustras unui bărbat de 63 de ani, din comuna Șaru-Dornei, suma de 9.000 lei.

În urma verificărilor s-a stabilit că bătrânul locuiește împreună cu sora sa în comuna Șaru-Dornei, iar cu o zi înainte a primit o sumă de bani pe care a împărțit-o cu aceasta, ca urmare a vânzării unui teren.
În cursul zilei de vineri, bătrânul a consumat băuturi alcoolice pe raza satului, iar în jurul orei 13.00 s-a deplasat la locuința sa împreună cu doi tineri, comercianți ambulanți pe raza județelor Suceava şi Bistriţa Năsăud, pe care îi știa din vedere. Bărbatul le-a solicitat acestora să-l ajute la stivuirea unor lemne, iar după ce au lucrat circa o oră, bătrânul i-a invitat pe cei doi în locuință, unde au consumat împreună doi litri cu vin. Apoi, bătrânul a adormit pe un pat din dormitorul locuinței, iar când s-a trezit a constatat că nu mai avea asupra sa suma de 9.000 lei ce o ținea într-un buzunar de la cămașă.
„Polițiștii au dispus de îndată măsuri specifice, instituind filtre rutiere şi sporind activităţile de patrulare, inclusiv în zona gărilor. Totodată, poliţiştii judiciarişti au intensificat măsurile investigative,  stabilind faptul că, cei doi suspecți, un tânăr de 24 de ani, din orașul Broșteni și un minor de 14 ani din județul Harghita, însoţiți de alte persoane au părăsit municipiul Vatra Dornei cu trenul, deplasându-se către judeţul Bistriţa Năsăud”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.
Astfel, la primele ore ale zilei de zâmbătă, polițiștii i-au identificat în gara din oraşul Beclean, judeţul Bistriţa Năsăud, pe cei doi suspecți și alte 7 persoane, unii minori, toți din aceeași familie, iar în urma percheziţiei corporale, asupra acestora a fost găsită şi ridicată suma de 8.806 lei, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată.
Toate cele nouă persoane au fost conduse la sediul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, unde, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, membrii acestei familii practică vânzarea ambulantă de produse textile şi cerşetoria pe raza mai multor localităţi din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud, se împart în grupuri de 3-4 persoane în care se include şi un minor şi se cazează temporar la diferite persoane.
Polițiștii au stabilit că profitând de faptul că bărbatul de 63 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice și ulterior a adormit, cei doi suspecți i-au sustras suma de 9.000 lei, după care au plecat. Bătrânului i-a fost restituită suma de 8.806 lei. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava